Meni Zapri

Zgodovinski dan za Postojnsko jamo

Park Postojnska jama s 14.000 obiski v enem dnevu je znova podrl rekord. »Zdi se, da vse poti vodijo v Postojnsko jamo in ne v Rim!« se je po včerajšnjem rekordnem obisku v Parku Postojnska jama zadovoljno pošalil direktor Marjan Batagelj. Na predpraznični dan je Postojnsko jamo obiskalo kar 7781 občudovalcev, Predjamski grad 3522, izreden obisk so zabeležili tudi v ostalih atrakcijah v Parku, skupaj 14.000 obiskov.

»Napovedal sem rekord in zgodil se je!« razlaga upravitelj Parka Postojnska jama Marjan Batagelj. »Sliši se preprosto, toda za tem stoji izjemno izkušen kader, ki je povečan obisk predvidel in se nanj ustrezno pripravil. Od usmerjevalcev prometa, delavcev na parkiriščih, informatorjev, animatorjev, prodajalcev, voznikov vlakcev, vodnikov, gostincev …  Velike zasluge za včerajšnji zgodovinski dan ima tudi uigrana marketinška ekipa.«

»Zadovoljni gostje so nedvomno naši najboljši promotorji,« je prepričan Batagelj. »Ob dnevih kot je bil včerajšnji, pričakovanja obiskovalcev dosežejo vrhunec. Če želimo, da nas gost zapusti zadovoljen, mora jamska izkušnja pričakovanja preseči.”

Na deževen dan rekordnega obiska je bilo največ italijanskih gostov (dobrih 27 %), sledijo Nemci (8,5 %), Španci (8 %), Izraelci (6,5 %) ter gostje z Nizozemske in Francije s po 5,5 % deležem.

Da je bil včerajšnji dan zares prelomen, priča tudi več kot 3500 obiskovalcev v Predjamskem gradu. »Ponosni smo, da smo tako Postojnsko jamo kot Predjamski grad postavili na zemljevid največjih svetovnih znamenitosti, zaradi katerih se turisti vse pogosteje ustavijo v Sloveniji. Tudi za več dni, kar potrjuje odlična zasedenost nastanitvenih kapacitet – pa ne le v Parku Postojnska jama s hotelom Jama, pač v celotni občini in širše, saj je v teh dneh  težko dobiti prosto sobo. Ko gre dobro Postojnski jami, gre dobro vsem,« so še zapisali v družbi Postojnska jama. (Vir in foto: družba Postojnska jama)