Meni Zapri

Japonski chef Hiroshi Ishida v novogoriški Perli

Novogoriško Perlo si je te dni za izhodišče za raziskovanje novih kulinaričnih doživetij v Sloveniji in zamejstvu izbrala mednarodna ekipa »foodijev«, ki jo je vodil eden najbolj priznanih japonskih chefov Hiroshi Ishida, lastnik najbolj ekskluzivne japonske restavracije MIBU v Tokyu. Na pobudo gospoda Ishida in soproge je Slovenijo obiskalo 29 gostov, med njimi zvesti gostje oziroma člani kluba njegove restavracije, člani ekipe restavracije in poslovni partnerji.

Japonski chef Hiroshi Ishida in vodja Perlinih kuhinj Matjaž Šinigoj, foto: HIT

Ob povratku v hotel Perla so se japonski gostje poklonili vodji Perlinih kuhinj Matjažu Šinigoju s kratkim nastopom opernega pevca v tradicionalnih japonskih oblačilih. Žena gospoda Ishida pa je v pogovoru z Matjažem Šinigojem delila izkušnje bivanja v Perli, nad katero je bila skupina navdušena. Dogovorili so se tudi, da jim bom Matjaž osebno pred odhodom pripravil »energetski« zajtrk.  Gostje so se po pregovorni japonski točnosti zbrali na zajtrku, Matjaž pa jim je pripravil jajčno omleto z tartufom, ki je gostom izredno teknila.

HIT je japonske goste uspel prepričati za bivanje na Goriškem v sodelovanju z agencijo Okarina iz Ljubljane, ki dela personalizirane turistične programe. Gostje so v Perli bivali dve noči, tako da je bila Nova Gorica njihovo izhodišče za turistična in eno-gastronomska odkrivanja po Sloveniji.

Vir: HIT