Meni Zapri

Na Golteh se je danes začela zimska sezona

Na Golteh so danes kot prvi začeli letošnjo smučarsko sezono in upajo, da bodo imeli najmanj 120 smučarskih dni, kar je tudi povprečje zadnjih 10 let za to smučišče. Pomembna pridobitev v letošnji zimi sta teptalec snega in snežni top, s katerima bodo lahko zagotavljali dobro pripravljene smučarske proge, hkrati so z investicijami v obstoječe žičniške naprave zagotovili večjo varnost na smučišču Golte.

Prvi smučarski dan letošnje sezone na Golteh

Novost v letošnji zimski sezoni bo pester zabavni program, ki ga do zdaj  na Golteh niso imeli. Upravljavci Gorskega resorta Golte in smučišča v krajinskem parku Golte so na današnji novinarski konferenci predstavili tudi svojo novo strategijo, ki temelji na osebnem pristopu do gostov in unikatnosti s ciljem postati najboljši zimski in letni turistični center v Sloveniji.

Mag. Mitja Terče, direktor Gorsko turističnega centra Golte

Dvanajst novih apartmajev

Na Golteh bo letošnjo zimsko sezono prvič mogoče bivati tudi v 12 novih in sodobno opremljenih apartmajih za hotelom Golte, tik ob smučišču, ki dopolnjujejo hotelsko ponudbo in so še posebej primerni za družine in manjše skupine. Gre za apartmaje velike od 44 do 55 kvadratnih metrov, z dvema spalnicama, dnevnim prostorom in balkonom. Naložba je znašala več kot dva milijona evrov. Zanimanje za njihov najem v zimski sezoni je veliko, prihodnjo zimo pa načrtujejo v apartmajskem kompleksu Golte še 20 novih apartmajev.

Novi apartmaji na Golteh

Razširjena gostinska ponudba

To zimo se bodo gostom na Golteh predstavili tudi s prenovljeno gostinsko ponudbo, ki vključuje številne nove jedi in tudi pijače, ki jih drugod po Sloveniji ne bo mogoče najti. Tudi na področju kulinarike si želijo biti unikatni. Gostinski del obsega dveh restavracij (a la carte in samopostrežno restavracijo Medvedjak), planinske koče, nov Bar 1410 na terasi hotela (poimenovali so ga po nadmorski višini hotela Golte) in prenovljeni Ski bar na spodnji postaji nihalke.

V gostinski ponudbi želijo biti na Golteh izvirni in prepoznavni

Novosti v vasi Žekovec

Na spodnji postaji nihalke v vasi Žekovec so uredili novo parkirišče za štiri avtodome s priključkoma za elektriko in vodo ter izpustom odpadne vode ter razširili parkirišče za avtomobile in avtobuse.

Načrtovane investicije za prihodnost

V bližnji prihodnosti na Golteh načrtujejo pomembne investicije, to je gradnjo dveh štirisedežnic na območjih, kjer sta zdaj dvosedežnica Smrekovec in vlečnica Stari Stani ter postavitev nove koče Na Treh plotih. Načrtujejo tudi povečan sistem zasneževanja z dodatnimi snežnimi topovi.

Razen v Hotelu Golte lahko gostje letos bivajo v 12 novih apartmajih, prihodnjo zimo naj bi jih dogradili še 20

Kot so povedali na današnji novinarski konferenci pa je za razvoj v prihodnje tudi pomembno, da sta družba Gorsko turistični center Golte in Nadškofija Ljubljana v postopku mediacije dveh tožb, ki je potekala vse od spomladi 2017, v mesecu novembru 2018 podpisali sporazum o ureditvi medsebojnih odnosov.

Fotografije: Drago Bulc in Gorsko turistični center Golte