Meni Zapri

Gibanje – tema 2. Mednarodnega velnes kongres

2. Mednarodni velnes kongres bo potekal 7. maja v prostorih Državnega sveta v Ljubljani, nekaj dni pred Svetovnim dnevom gibanja, tema srečanja pa bo Gibanje – Aktivna pot do zdravja in temelj dobrega počutja.

Namen kongresa je spodbujanje telesne dejavnosti in zviševanje deleža telesno dejavnega prebivalstva. Delež telesno nedejavnih prebivalcev zaradi »sedečega« življenjskega sloga namreč iz leta v leto narašča in tako vedno bolj vpliva na zdravje ljudi in seveda na njihovo dobro počutje.

Gibanje je močno povezano z velnesom, osebno filozofijo posameznika, je celostni življenjski slog in pot do zdravja vsakogar med nami. Pomaga nam pri dobrem počutju, je proces naše osebnostne in osebne rasti, je naša odgovornost za vzdrževanje in ohranjanje zdravja. Velnes kot način življenja vključuje različne dejavnike. Če vsak med nami najprej pri sebi spremeni kaj na bolje in spremembo ponotranji ter jo vključi v svoje življenje, se bo to poznalo tudi na ravni celotne družbe. Tudi o tem bo govora na kongresu.

Slogana kongresa sta:

  • Aktivno življenje, dolgo življenje!  (Acitve life, longer life!)
  • Bodimo aktivni: vsi, povsod, vsak dan!  (Let’s Be Active: Everyone, Everywhere, Everyday.)
  • Predstavitveni video kongres

Ciljna skupina

Ciljna skupina udeležencev kongresa so posamezniki, ki želijo preverjene, strokovne in razumljivo podane informacije. Z znanjem do zdrave izbire pomeni način razmišljanja, odločanja in delovanja posameznika, ki  s tem prevzema tudi odgovornost za lastno zdravje in dobro počutje.

Na kongres bodo povabljeni strokovnjaki različnih zdravstvenih in velneških področij, organizacije, ki se ukvarjajo z velnesom, turizmom, aktivnim življenjskim slogom, rekreacijo in športnimi aktivnostmi, podjetja, ki razmišljajo o zdravju in dobrem počutju svojih zaposlenih, pa tudi predstavnike politik na področju izobraževanja in športa, turizma zdravja, gospodarstva in lokalnih skupnosti.

Predavatelji bodo domači in tuji strokovnjaki s področja velnesa in velneške dejavnosti, športa, organiziranja rekreativnih aktivnosti, turizma in medicine.

Organizatorja kongresa sta Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes in Glotta Nova, zasebni mednarodni izobraževalni trening center za odrasle.

Kotizacije za udeležbo na kongresu ni, obvezna pa je predhodna elektronska prijava. Program kongresa bo objavljen na uradni spletni strani kongresa: www.velneskongres.si do 1.4.2019, ko bodo omogočene tudi prijave.

Naslovna fotografija: 1. Mednarodni velnes kongres leta 2017, foto: Janez Platiše