Meni Zapri

Brezplačna kartica mobilnosti za goste Bleda

Turizem Bled let na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in Skupnosti Julijskih Alp za goste Bleda uvaja kartico mobilnosti. Kartica je namenjena gostom, ki na destinaciji prenočijo vsaj tri dni.

Turizem Bled želi s kartico doseči več ciljev, med drugim spodbuditi daljše bivanje na Bledu, usmerjati turistične tokove, spodbuditi dodatno povezovanje s Skupnostjo Julijske Alpe in uporaba javnega prevoza, s tem pa zmanjšanje onesnaževanja in prometne gneče na Bledu ter njegovi okolici.

Kartico bodo gostje, ki bodo vsaj tri dni prespali pri partnerskem ponudniku Turizma Bled, prejeli brezplačno. Kartica bo letos veljala od 15. junija do 15. septembra in bo vključevala dve trasi poletnega turističnega avtobusa, vse štiri trase avtobusa hop on hop off, izposojo gorskih koles v informacijskem centru Triglavska roža in enkratno vožnjo s sedežnico na Stražo.

V Turizmu Bled si obetajo, da bo kartico letos koristilo približno 27.000 ljudi, ki bodo bivali v hotelih, kampih, apartmajih ali v turističnih sobah na območju občine.