Meni Zapri

Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio

Podjetje Jezeršek gostinstvo je kot prvo podpisalo partnersko pogodbo za Slovensko hišo 2020 na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Po uspešno izpeljanem projektu lani v Pjongčangu je zdaj na vrsti nadaljevanje zgodbe. Prihodnje leto bodo namreč v sklopu projekta »Z Jezerški v Slovensko hišo 2020 v Tokio« s seboj vzeli kar štiri dijake oziroma študente gostinstva in turizma ter jim tako omogočili nepozabno življenjsko izkušnjo.

Družinsko podjetje Jezeršek gostinstvo je v Slovenski hiši 2018 v Pjongčangu pod mednarodno blagovno znamko SORA – Creative Catering by Jezeršek skrbelo za vrhunsko slovensko kulinariko na različnih dogodkih, tudi ob sprejemih slovenskih dobitnikov medalj, med njimi Jakova Faka in Žana Koširja, ki so jima namesto torte postregli kar tradicionalno orehovo potico.

V želji, da bi v podjetju dali dober zgled in prispevali k reševanju problematike zaposlovanja v gostinstvu, so lani v sodelovanju z OKS – ZŠZ na razpisu med več kot 50 prijavljenimi študenti smeri gostinstva in turizma izbrali perspektivnega študenta Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled Gregorja Potočnika, ki je s profesionalno ekipo kuharjev in natakarjev Jezeršek gostinstva odpotoval na strokovno-delovno ekskurzijo v Slovensko hišo v Pjongčang.

Slovenska hiša 2020 v Tokiu, v kateri se bodo zvrstila številna srečanja, v neposredni bližini olimpijske vasi, bo v dvonadstropni restavraciji s teraso, na odlični lokaciji v okrožju Ginza.

Vir: Jezeršek, Kreativna kulinarična doživetja, naslovna fotografija: Martin Jezeršek, generalni direktor podjetja Jezeršek gostinstvo ob podpisu pogodbe z Bogdanom Gabrovcem, predsednikom OKS – SŽS