Meni Zapri

Novost v Termah Tuhelj je kamp kategorije petih zvezdic

V Termah Tuhelj, ki so v lasti Term Olimia, so odprli kamp Vita, prvi kamp kategorije petih zvezdic v hrvaškem Zagorju, za prihodnje leto pa v drugi fazi načrtujejo gradnjo luksuznega naselja s 30 hišicami.

Na več kot 20.000 kvadratnih metrov se razprostirata dve območji s skupno 56 parcelami za kampiranje in dvema dodatnima nočnima parcelama za krajše bivanje. 20 parcel bo odprtih za obiskovalce vse leto. Kamp Vita ponuja tudi restavracijo in bar, servis za kampiranje, prostor za kopanje hišnih ljubljenčkov, sanitarije, ki so prilagojene invalidom, družinske kopalnice, garderobe, otroško igrišče, mini golf in teniška igrišča. Gostom kampa je na voljo neomejeno kopanje na Vodnem planetu – od notranjih do zunanjih bazenov in zabavnih vodnih atrakcij.

Odprtje kampa Vita kategorije petih zvezdic v Termah Tuhelj

V Termah Tuhelj so v prvih šestih mesecih letošnjega leta so prihodki znašali 32,8 milijona kun, kar je 20 odstotkov več kot v prvi polovici leta 2018. Ocenjujejo, da se bodo do konca leta prihodki povečali za približno 18 odstotkov. Več kot polovica obiskovalcev prihaja iz zahodne Evrope, od začetka leta do zadnjih dni junija pa so Terme Tuhelj ustvarile 51.000 prenočitev.

»Z odprtjem Kampa Vita je zaključena prva faza prenove nekdanjega kampa v Termah Tuhelj. Naslednje leto sledi druga faza, ki bo vključevala gradnjo luksuznega naselja s še 30 luksuznimi hiškami in dodatnimi objekti,« je dejal Florjan Vasle, eden izmed dveh direktorjev Term Tuhelj. Skupna vrednost investicije bo znašala med poldrugim in tremi milijoni evrov, odvisno od višine vložka strateškega partnerja.

Vir: Terme Olimia, fotografije: Marko Leber