Meni Zapri

Condor po stečaju Thomasa Cooka za zdaj ostaja v zraku

Condor, nemška letalska družba in hčerinsko podjetje Thomasa Cooka v stečaju, zahvaljujoč  premostitvenemu posojilu v višini 380 milijonov evrov, ki sta ga zagotovili nemška zvezna vlada in dežela Hessen, ta čas leti po voznem redu.

Stečaj britanskega organizatorja potovanj Thomas Cook je dodobra pretresel turistično panogo, tudi v Nemčiji. Tri nemška hčerinska podjetja Thomasa Cooka, ki so imela skupaj približno deset odstotni tržni delež – Neckermann Reisen, Öger Tours in Bucher Reisen – so pretekli teden vložila predlog za stečaj in odpovedala vse aranžmaje do 31. oktobra, vključno z že plačanimi in ustavila prodajo.

Condor je pomemben partner nemških organizatorjev potovanj in zelo so zainteresirani, da se obdrži in še naprej leti. Kot poročata Manager Magazin in FVW, nekateri organizatorji tehtajo možnost, da bi vstopili z manjšimi deleži v  lastništvo Condorja, najpogostje se omenja organizatorja potovanj DER Touristik. Država in dežela Hessen sta Condorju s 380 milijonov evrov zagotovila premostitveni kredit, za tako imenovano finančno pomoč, pa mora dati dovoljenje tudi Evropska komisija.