Meni Zapri

Oddaja Na lepše prejela posebno priznanje

Oddaji Televizije Slovenija Na lepše je ob 50. obletnici delovanja Sekcije za gostinstvo in turizem Obrtna zbornica Slovenije podelila posebno priznanje za pomemben prispevek pri razvoju in promociji slovenskega gostinstva in turizma. Podelili so ga včeraj na 12. Strokovnem srečanju gostincev v Portorožu.

V obrazložitvi so zapisali, da oddaja Na lepše že vrsto let spremlja dogajanje na področju turizma in zagotavlja zanesljiv vir informacij o slovenski turistični in gostinski ponudbi. Na ta način nagovarja domače goste, da je Slovenija v resnici veliko večja, kot se geografsko zdi in da so vedno nekje še skriti kotički, ki jih je vredno obiskati. Za turistične in gostinske delavce pa je oddaja vir navdiha in jim predstavlja priložnost, da sledijo trendom. Priznanje sekcije gre celotni ekipi oddaje, za njihovo delo, trud in energijo, ki jo vlagajo v vsebino in promocijo lepot in ponudbe Slovenije.

Marja Grčman, urednica oddaje Na lepše

Oddaja Na lepše je bila prvič na sporedu 2. marca 2009 in je nasledila televizijsko turistično oddajo Homo Turisticus. Urednik obeh oddaj je bil dolga leta Drago Bulc, sedanja urednica pa je Marjana Grčman. Oba sta člana Društva turističnih novinarjev Slovenije, Drago Bulc je predsednik društva TNS.

Naslovna fotografija: Eva Štravs Podlogar, Marjana Grčman in Aleš Gačnik