Meni Zapri

Digitalne kampanje STO dosegle skoraj milijardo prikazov oglasov

Cveta Potočnik – Slovenska turistična organizacija (STO) je danes predstavila v Ljubljani šest digitalnih kampanj, ki jih je izvedla v letošnjem letu, saj so bile namenjene predvsem tujim trgom in jih marsikdo v Sloveniji še ni videl. Skupno so kampanje dosegle nekaj manj kot milijardo prikazov oglasov na portalih, družbenih omrežjih in televizijskih kanalih ter 274 milijonov uporabnikov družbenih omrežij.

Včeraj je bila zabeležena dvomilijonta objava fotografij in objav s ključno besedo #ifeelsLOVEnia, s čimer se je zaključila kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, ki jo je STO lansirala pred natanko letom in pol. Kot je ob zaključku kampanje povedala Maja Pak, direktorica STO, je bil uresničen cilj v letu in pol doseči skupno dva milijona objav in da so v kampanji sodelovali tako Slovenci kot tujci oziroma 200 milijonov uporabnikov spleta, ki so z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia objavljali zapise in fotografije o znanih pa tudi manj znanih krajih, ponudbah in doživetjih. V povprečju je bilo dnevno zabeleženih 3.000 objav s to ključno besedo. Spletne pristajalne strani kampanje je obiskalo 25.000 uporabnikov.

Razen kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo je STO v letošnjem letu izvedla še pet digitalnih kampanj, med drugim tudi z globalno prepoznavnimi in vplivnimi medijskimi velikani, kot sta National Geographic in BBC.

Kampanja »Slovenija, dežela zdravih voda« bo potekala do konca februarja prihodnje leto, gre pa za digitalno oglaševanje in predstavitve na televizijskih kanalih National Geographica v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in Italiji, na trgu ZDA pa tudi na njegovih spletnih portalih. Slovenske vode so predstavljene v štiriminutnem videu skozi zgodbe posameznikov, ki so neločljivo povezani z vodo, med njimi tudi slovenske dobitnice olimpijske medalje Sare Isaković.

Kampanja »4 elementi – zrak, voda, zemlja in ogenj« s prikazovanjem video zgodb je potekala prve štiri mesece letos na trgih Nemčije, Avstrije, Italije, Francije, Velike Britanije in ZDA. Pri snovanju video zgodb o Sloveniji je sodeloval tudi Ciril Jazbec, večkrat nagrajen svetovno priznani fotograf, ki z National Geographicom sodeluje od leta 2014.

Globalna digitalna kampanja 2019 in v okviru nje serija »Samo v Sloveniji« je letos potekala z novim sporočilom in kreativnim konceptom I feel Slovenia – MY WAY s poudarkom na edinstvenih doživetjih. Odvijala se je na kar 16 trgih Evrope, v ZDA in Kanade, na komunikacijskih kanalih Facebook, Instagram, Twitter, Google, Yandex, YouTube, VKontakte, Outbrain, Gmail ter v spletnih in tiskanih medijih, med drugim tudi v medijih The New York Times, BBC, Krone, Focus in Le Figaro.

DACH kampanja za goste višjega dohodkovnega razreda je bila na osnovi predhodne raziskave namenjena nemško govorečemu območju, oglasi na televizijskih kanalih, v tiskanih medijih in na družbenih omrežjih so izpostavljali Slovenijo kot destinacijo za vrhunska gastronomska, kulturna in wellness doživetja. Kampanja je nagovarjala tiste segmente turistov, ki potujejo tudi v času izven glavne poletne turistične sezone in se pri izbiri destinacije ne odločajo na osnovi kriterija najnižje cene.

Sodelavci STO z Evo Štravs Podlogar, državno sekretarko na gospodarskem ministrstvu

Fotografije: Cveta Potočnik, naslovna fotografija: Nino Verdnik