Meni Zapri

Ana Pavlin je 24. vinska kraljica Slovenije

B. Bavčar – Na tradicionalni prireditvi v hotelu Radin v Radencih sta Ano Pavlin, ki prihaja iz dolenjskega Otočca, za vinsko kraljico okronala dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma. Slovesnosti so se udeležili številni pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije. Aktualna ministrica, vnukinja legendarnega Stanka Čurina s Koga, ki je bila prava oseba na pravem mestu, pa je v svojem slovesnem nagovoru izpostavila pomen vinorodne dežele Slovenije. Predlog dinamične nove vinske kraljice, da postane Martinovo dela prost dan, je bil sprejet z glasnimi smehom, da si bo prizadevala k širjenju vinske kulture pa je bilo očitno.

Nagovor dr. Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Za svoje vino je vinska kraljica Slovenije 2020, ki je bila tudi Cvičkova princesa, izbrala Frankinjo Plus, letnik 2017, s katero je nazdravila prisotnim sponzorjem in številnim gostom.

Ano Pavlin sta za vinsko kraljico okronala dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma.

Predstavniki medijev smo bili tokrat za prireditvenim odrom, ker je bojda povpraševanje preseglo ponudbo. Za prijetno vzdušje na kronanju so poleg voditelja prireditve Staneta Kocutarja, ki je tudi viničar Maribora in skrbnik modre kavčine – najstarejše trte na svetu, poskrbeli tudi člani družinskega ansambla 5k iz Trebnjega. Pridružila sta se jim Matjaž Pavlin, oče vinske kraljice in Jernej Martinčič, pokrovitelj vina – oba sta prekaljena pevca v različnih pevskih zborih.

Fotografije: Štefan Celec