Meni Zapri

Jan Ciglenečki je v Avstriji pustil prepoznaven pečat

Jan Ciglenečki je danes zaključil svoje dolgoletno delo na Dunaju, spoštovan in priljubljen kot poznavalec turizma in kot osebnost – med slovenskimi turističnimi novinarji, novinarji v Avstriji ter v slovenskih in avstrijskih turističnih krogih.

Jan je predstavništvo Slovenske turistične organizacije v Avstriji je vodil od leta 1998, slovenski turizem pa tam predstavljal že od leta 1994. V vseh letih je skupaj s Slovensko turistično organizacijo ustvarjal izjemne zgodbe, uspešno sodeloval z avstrijskimi mediji in organizatorji potovanj ter s tem pomembno prispeval k ugledu in priljubljenosti Slovenije v Avstriji. “Iskreno srečen sem, da sem kariero lahko posvetil turizmu, ki me je skozi vsa leta navduševal in izpolnjeval. V turizmu sem spoznal številne iskreno srčne ljudi in veseli me, da bom z njimi ostal povezan tudi v prihodnje,” je ob upokojitvi Jan povedal za TTA novice.

Ksenija Škrilec, veleposlanica Slovenije v Avstriji, Jan Ciglenečki in Žana Marijan, dosedanji in nova vodja predstavništva STO v Avstriji ter Maja Oven, direktorica STO, foto: STO

V prostorih rezidence na Dunaju sta se na tradicionalnem novoletnem sprejemu za Slovence v Avstriji in poslovilnem sprejemu ob zaključku mandata Janu Ciglenečkemu za odlično delo in velik prispevek k promociji Slovenije v avstrijskem prostoru zahvalili Ksenija Škrilec, veleposlanica Slovenije na Dunaju in Maja Pak, direktorica STO.

Vodenje predstavništva Slovenske turistične organizacije v Avstriji bo 1. februarja prevzela Žana Marijan, ki je zadnjih desetih letih že delala v predstavništvu na Dunaju, zlasti na področju odnosov z javnostjo in trženja.