Yulia Shmidt, portal www.interus.si, 22. februar 2020 (v ruščini) – Krško je še eno mesto, kjer si je mogoče veliko ogledati in si seveda organizirati gastronomsko doživetje. In kljub naslovu članka, ki sicer ne nagovarja vegetarijancev, lahko verjamete, da se tam najde nekaj za vsak okus. Pa tudi ne gre le za cviček, kot si še vedno zmotno mislijo nekateri. Kakovost vina in vinarstva sta presenetljiva. Predem sem šla v Krško, sem se vprašala, kaj pravzaprav vem o tej pokrajini. Slovenske prijatelje sem celo spraševala, katero asociacijo v njih vzbudi beseda Krško. Odgovori so bili enoznačni, tako kot jaz jo povezujejo z jedrsko elektrarno, cvičkom in krškopoljskim prašičem. Zato je bilo še bolj zanimivo raziskati Krško in se prepričati, da gre za stereotipe. No, krškopoljec je vedno navdih, zato ni slučaj, da se je našel v naslovu članka in da je bil rdeča nit tega izleta.