Meni Zapri

Terme Snovik bodo ponovno odprli jutri

Janez Platiše – V Termah Snovik bo goste pričakalo osveženo, urejeno in prenovljeno termalno in apartmajsko naselje. Čas, ko so bile Terme zaprte, so dobro izkoristili za nujna investicijsko-vzdrževalna dela (delno razširitev kuhinje, ureditev zunanjih in notranjih bazenov, zunanjo ureditev območja in apartmajskih objektov), v zadnjih dneh pred odprtjem pa so uredili ventilacijo in dezinficirali celoten sistem.

Med intenzivni pripravami na odprtje celotnega termalnega kompleksa so poskrbeli za potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti gostov  in zaposlenih, sprejeli so številne varnostne in higienske protokole, intenzivneje bodo razkuževali vse prostore in zagotovili bodo varnostno razdaljo v vseh objektih.

Sestavni del Term je sadni in zelenjavni vrt, ki bo v teh dneh bogato obrodil.  Domačo zelenjavo in zelišča uporabljajo v kuhinji term, nekaj pa si je lahko naberejo tudi apartmajski gostje.  Kulinarična ponudba restavracije Potočka je prenovljena, kuhinjo so povečali, zato da bi zagotovili boljše gostinske storitve in pripravo lokalne kulinarike.

V Termah Snovik bosta v bazenih z zdravilno termalno vodo ponovno možna rekreacija in plavanje. Termalna voda ima blagodejne balneološke značilnosti. Primerna je za plavanje, blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. Na voljo je po celotnem termalnem kompleksu, saj je primerna tudi za pitje.

Notranji bazeni bodo odprti tako kot prej, to je vsak dan od 9. do 20. ure, za nočno kopanje ob sredah, petkih in sobotah pa od 20. do 22. ure. Zunanje bazene bodo predvidoma odprli sredi junija, odvisno od vremenskih razmer. Za vstop v savne priporočajo rezervacijo temina zaradi upoštevanja omejitve števila ljudi in higienskih standardov.

Novost v Termah je možnost najema električnih koles, kar sta omogočila Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik za še lažje raziskovanje Tuhinjske doline in kamniškega območja.

V Snoviku zdaj gradijo večnamensko dvorano v sklopu termalno-gostinskega objekta Term. Z večnamenskim prostorom bo turistična destinacija pridobila povečane gostinske zmogljivosti s 132 dodatnimi sedeži v restavraciji, hkrati bo omogočil nove ponudbe za organizacijo kongresnih, poslovnih in drugih srečanj, porok, praznovanj in organizacijo dogodkov za različna društva, klube in druge individualne skupine.

Fotografije: Terme Snovik