Meni Zapri

Od 25. junija slovenski rezervacijski portal MojaSlovenija.org

Danes se predstavili prvi slovenske rezervacijski portal MojaSlovenija.org, na katerem bo od 25. junija naprej na enem mestu zbrana večina slovenskih turističnih ponudnikov, tako nastanitvenih kot drugih ponudnikov turističnih storitev. Cilj portala je spodbujanje slovenskega turizma v času po korona krizi, ki je turizem še posebej prizadela. Na predstavitvi v hotelu M Hotel Ljubljana so nov projekt podprli tudi znani obrazi, med njimi Alenka Košir, Luka Jezeršek in Robert Kranjec.

Ne le namestitve, tudi ponudba doživetij v njihovi okolici

Spletni portal MojaSlovenija.org bo začel delovati ravno v času, ko Slovenci prejemamo turistične bone in bo lahko olajšal pregled nad ponudbo, izbiro in rezervacijo. Na portalu bo zajeta celotna ponudba slovenskih namestitvenih kapacitet, od hotelov do apartmajev, turističnih kmetij in glampingov. Za razliko od globalnih rezervacijskih sistemov bo na tem spletnem mestu mogoče rezervirati tudi športne aktivnosti, vodene aktivnosti in druga doživetja.

Viljam Kvalič, ustanovitelj portala MojaSlovenija.org

Na spletnem mestu bomo lahko naredili zgolj rezervacijo, namestitev pa plačali pri ponudniku in tako bo mogoče uporabiti turistične bone. Za ponudnike bo uporaba portala brezplačna.

Opozarjali bodo na tiste, ki bodo preveč dvignili cene

»Veseli smo, da bodo lahko majhni ponudniki izenačeni z večjimi oziroma v iskalni uvrstitvi celo nad njimi. To je priložnost še posebej za tiste, ki nimajo sredstev za marketinške aktivnosti, nimajo svojega rezervacijska sistema ali svoje spletne strani. Portal bo na zelo pregleden način predstavil ponudbo celotnega kraja, kjer se je nekdo odločil letovati. Omogočil bo večji izkoristek turističnih bonov,« je povedal Sašo Krumpak, ustanovitelj podjetja Happy Tours in eden izmed ustanoviteljev portala MojaSlovenija.org. Zelo pomembno je, da bodo na portalu opozarjali na anomalije v zvezi s pretiranim dvigovanjem cen.

Želijo navdušiti slovenskega potrošnika za počitnice v Sloveniji

S portalom MojaSlovenija.org želijo omogočiti vsem ponudnikom turističnih storitev v Sloveniji  predstavitev na enem mestu. »Pomembno se nam zdi navdušiti slovenskega potrošnika za dopustovanje v Sloveniji, ga spodbuditi k uporabi spletnih rezervacij in spoznavanju bogastva Slovenije. Najprej vabi nas same, Slovence, v prihodnje pa seveda tudi tujce, saj bo portal kasneje preveden tudi v angleščino in verjetno tudi druge jezike,« je še povedal Sašo Krumpak.

Priključi se po 10 ponudnikov na dan

S tem projektom se je podjetje Happy Tours odzvalo na poziv Slovenske turistične organizacije, da naj turistični ponudniki podprejo promocijsko akcijo slovenskega turizma Zdaj je čas.

»Mi smo to razumeli kot Zdaj je čas. Da odkrijemo svojo deželo. Moja Slovenija. Pri tem se mi zdi pomembno poudariti, da smo zasebno slovensko podjetje. S portalom MojaSlovenija.org je že podpisalo sodelovanje več kot petdeset slovenskih hotelov, zdaj podpišemo do deset pogodb na dan,« je povedal Viljam Kvalič, ustanovitelj portala MojaSlovenija.org. Organizirali bodo 24-urno pomoč prek telefona, ki naj bi bila v pomoč tistim, ki niso navajeni opravljati rezervacij prek spleta.

Slovenski turizem je doživel nekaj, s čimer se še ni srečal

Da so skupne rešitve potrebne in med turističnimi ponudniki zelo zaželene, je povedal tudi Iztok Altbauer, predstavnik slovenskih naravnih zdravilišč. »Slovenski turizem je doživel nekaj, s čimer se še ni srečal. Vsi smo v istem položaju. Prepričan sem, da ne bo ponudnika, ki se ne bi želel vključiti na ta portal. Zdravilišča se zagotovo bodo. Gostov namreč ne želimo zadrževati v hotelu, želimo jim ponuditi vse tisto, kar lokalna okolica ponuja, in za to prepletenost je sedaj idealna priložnost. Vse bolj je v naši zavesti, kaj vse Slovenija ponuja. Veseli smo takšnih zgodb.«

Znani promotorji za obisk lepot Slovenije

Portal MojaSlovenija.org so podrli tudi trije znani obrazi – Alenka Košir, promotorka zdravega življenjskega sloga, Luka Jezeršek, kuharski mojster in Robert Kranjec, nekdanji slovenski smučarski skakalec in svetovni prvak – ki si želijo, da lepote Slovenije bolje spoznamo in hkrati pripomoremo k ponovnemu vzponu slovenskega turizma.

Alenka Košir

»Običajno smo mislili, da za kakovostno življenje potrebujemo globalizacijo na različnih področjih. Vendar se zdi, da so časi globalizacije mimo. Zdaj je čas za lokalizacijo. Veselim se spoznavanja naše čudovite sLOVEnije. In mislim, da bomo ne glede na vse navdušeni. Ne poznam Slovenije tako dobro, kot bi si jo želela poznati. Boni, ki jih bomo dobili, bodo tudi zelo dobra spodbuda, da bomo šli v kakšen manj tipično turističen kraj,« je povedala Alenka Košir.

Luka Jezeršek

Slovenija je te dni dobila Michelinov vodnik, v katerega se je s priznanjem Michelinov krožnik uvrstil tudi Dvor Jezeršek pod vodstvom Luke Jezerška. »Finančno je kriza zarezala zelo globoko in kar najbolj bega ta trenutek, je to, da ni jasno, kje pravzaprav smo. Ker Jezerški ne znamo počivati, smo izkoristili ta čas in na trg lansirali Jezeršek e-catering. Naš glavni cilj je bil, da dejavnosti ne krčimo, torej, da ne odpuščamo sodelavcev in čeprav včasih ni videti tako, je lahko kriza tudi priložnost. Zaganjamo počasi, a na koncu bomo vsi zmagovalci. Prednost novega portala MojaSlovenija.org je predvsem v tem, da kot uporabnik na enem mestu najdem vse, kar potrebujem za kakovosten in nepozaben oddih v prelepi Sloveniji,« je povedal Luka Jezeršek.

Robert Kranjec

Tudi Robert Kranjec je nad novim portalom navdušen in namerava dopustovati v Sloveniji, natančneje v Logarski dolini. »Ker smo aktivna družina, smo letos namenjeni v Logarsko dolino. Tudi športniki smo bili v času korona krize zelo finančno prizadeti, zato slovenskemu turizmu in tudi kulturi želim, da se čim prej postavita nazaj na noge. In seveda, da raziščemo našo lepo Slovenijo,« je povedal Robi Kranjec.