Meni Zapri

Rimske terme so ponovno odprte

Janez Platiše – Pred dnevi so Rimske terme ponovno odprli, izjema so savne, ki bodo zaradi koronavirusa do priklica zaprte. Za nočitve z zajtrkom sprejemajo turistične bone.

»Vesel sem tega koraka. Že beležimo obisk, Rimske terme se prebujajo, tudi tujci nas že kličejo. Želim si, da bodo čim prej delovale tako kot so pred epidemijo. Vsi si želimo, da naša pravljica ponovno v celoti zaživi,« je ob ponovnem odprtju poudaril Valery Arakelov, direktor Rimskih term.

Valery Arakelov, direktor Rimskih term

V termah upoštevajo vse zdravstvene smernice, ukrepe in priporočila vlade. Sprejemajo turistične bone, ki bodo družinam omogočile večdnevno bivanje v Rimskem ali Zdraviliškem dvoru. Paket med drugim vključuje pet nočitev z zajtrkom, neomejeno kopanje v termalnem bazenskem kompleksu ter popuste v Wellness centru Amalija in Medicinskem centru Valetuda.

Oba centra in bazenski kompleks bodo v juniju odprti vsak dan med 10. in 20. uro. Otroci do dopolnjenega 6. Leta starosti v sobi z dvema odraslima osebama bivajo brezplačno.

V prihajajočih toplejših mesecih bodo organizirali poletno animacijo s ”Poskočnim” Dejanom Krajncem, članom zasedbe Poskočni muzikanti in različne aktivnostih v naravi, denimo jogo, s katero se je mogoče naučiti dihalne tehnike in najbolj poživljajoče položaje za celotno telo. Sprehod po ruski stezi ali parku z orjaškimi sekvojami in cedrami, v katerem je 14 energijskih točk, pa blagodejno vpliva tako na telo kot tudi na duha.

Park Rimskih term

Med zaprtjem zaradi epidemije koronavirusa so v Rimskih termah prenovili bazen v medicinskem centru, centralni bazen, okolico zunanjih savn in à la carte restavracijo Sofija. Opravili so tudi vsa vzdrževalna dela, prebelili večji del hotela in kavarno, suite pa so dodatno nadstandardno opremili

Fotografije: Janez Platiše in Rimske terme