Meni Zapri

Kornelia Ferizaj iz Albanije je nova herojinja turizma

Kornelia Ferizaj, direktorica Albanske nacionalne turistične agencije, je nova herojinja turizma, je poročal  spletni turistični portal eTurboNews.

Dvorana mednarodnih herojev turizma je iniciativa World Tourism Networka (WTN), organizacije za potovalno in turistično industrijo, ki so jo ustanovili kot glasnika majhnih in srednjem velikih podjetij. V dvorano slavnih včlanijo posameznike izključno na osnovi predloga, da bi dali priznanje tistim, ki so se izkazali z izjemnim vodenjem, inovativnostjo in ravnanjem.

Kornelio Ferizaj je za herojinjo turizma predlagala Aleksandra Gardasević Slavuljica, predsednica WTN za Balkan: „Tako kot druge balkanske države, se tudi Albanija sooča s številnimi težavami. Sedanje obdobje tranzicije je zelo zahtevno. Poleg tega pandemija Covida-19 povzroča dodatne težave albanskemu gospodarstvu in turizmu.

Kornelia torej deluje v zelo zapletenih razmerah. Zelo si prizadeva pomagati preživeti albanskemu turizmu. Njena prizadevanja za promocijo dežele, njenih lepot in potencialov na lokalni, regionalni in mednarodni ravni so izjemno dragocena v procesu ponovnega zagona turistične industrije. Izstopa njen proaktiven pristop in je vodja z velikim potencialom za okrevanje albanskega turizma. To, da je Kornelia na tako odgovornem položaju v turistični industriji je dober znak, da je Albanija na dobri poti, da premaga vse težave, s katerimi s zdaj sooča država.«

Vir in naslovna fotografija: eTurboNews