Meni Zapri

Na Ljubljanskem gradu bo zaživel Tretji oder

Ker tudi na Ljubljanskem gradu še ne morejo potekati prireditve v živo v grajskih dvoranah, bodo od marca začeli prenašati dogodke prek platforme Tretji oder, ki je specializirano spletno mesto za prenos umetniških dogodkov in je namenjen predvsem ustanovam z gledališkega, plesnega in glasbenega področja, kamor sodijo tudi dejavnosti Ljubljanskega gradu.

Tako bo marca ob štirih petkih mogoče spremljati preko spleta Jazz Cluba Ljubljanski grad, kjer pa bo dogajanje potekalo v živo.

Za otroke bo v spletnem prenosu na sporedu lutkovna predstava Friderik, grajska podgana in pripovedovalsko-glasbena predstava Tristo zajcev z Anjo Štefan in Janezom Dovčem. Otroci si lahko preko spleta ogledajo tudi posnetek vodenega ogleda razstave Za devetimi gorami, po kateri bo vodila pesnica, pisateljica, pripovedovalka in avtorica razstave Anja Štefan.

V letošnjem letu, ko Slovenija nosi naziv evropska gastronomska regija, se bodo vsebine nekaterih programov na Ljubljanskem gradu dotaknile tudi te teme. Na likovnem področju se teme loteva skupinska razstava, ki je na ogled v Galeriji »S«. »Izkusite enajst možnih svetov razumevanja užitka danes, v času, kakršnega še nismo živeli …« S to mislijo enajst sodelujočih umetnikov, članov Društva likovnih umetnikov Ljubljana, vabi k ogledu razstave, ki bo odprta do 18. aprila.