Meni Zapri

Kristalni Triglav 2020 izročen članom združenja Gourmet over Mura

Na posestvu družine Steyer v Pliskovici je sedem članov združenja Gourmet over Mura, dobitnikov Kristalnega Triglava 2020, včeraj osebno prejelo skulpturo tega najvišjega priznanja Društva turističnih novinarjev Slovenije za izjemne dosežke na področju slovenskega turizma in promocijo Slovenije v svetu.

Društvo je dobitnika razglasilo na lanskoletnih Dnevih slovenskega turizma. Ker je prireditev zaradi epidemioloških razmer potekala virtualno, društvo takrat skulpture Kristalnega Triglava združenju ni moglo izročiti.

Danilo Steyer, Tanja Pintarič in Uroš Valc so v imenu vseh članov GOM prevzeli priznanja in skulpturo Kristalni Triglav, izročil jim jih je Drago Bulc.

Tudi včerajšnja podelitev je potekala prilagojeno sedanjim epidemiološkim razmeram, udeležili so se je le člani združenja GOM, člani Izvršnega odbora društva TNS in župani treh občin, od koder prihajajo ponudniki združenja GOM. Tako so bili na podelitvi prisotni župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, župan občine Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana in župan občine Apače Andrej Steyer.

Na fotografije od leve proti desne: Danilo Steyer (Steyer vino), Tanja Pintarič (Gostilna Rajh), Uroš Valcl (vinska klet Marof), Drago Bulc (Društvo turističnih novinarjev Slovenije), Bojan Firbas (Domačija Firbas), Janko Kodila (Šunkarna in Gourmet Kodila), Gorazd Kocbek (Oljarna Kocbek) in Bojan Šmidt (pivovarna Bevog)

Šunkarna Kodila, Gostilna Rajh, posestvo Marof, domačija Firbas, pivovarna Bevog, oljarna Kocbek in vinogradništvo Steyer so po svojih idejah in ponudbi že prej izstopali iz povprečja vsak na svojem področju.

Jankom Kodila, pobudnik združevanja, je spoznal, da en sam ponudnik iz Prekmurja v Sloveniji ne bo slišan, in da se je treba povezovati za skupno prodajo, odmevne pokrajinske zgodbe in skupne nastope na trgu. O nagradi Kristalni Triglav je dejal, da pomeni priznanje, da v združenju GOM delajo prav.

Z lani pridruženimi devetnajstimi butičnimi ponudniki turističnih nastanitev pa so ustvarili ime in potencial, ki so ga prepoznali tudi člani Društva turističnih novinarjev Slovenije in ga v preteklem letu na Dnevih slovenskega turizma nagradili z nagrado Kristalni Triglav 2020 za izjemne dosežke na področju turizma.

Kot je ob predaji Kristalnega Triglava članom združenja GOM dejal Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, je združenje od njegovega nastanka pa do danes postalo blagovna znamka za odličnost.  Ponudniki, povezani v Združenje Gourmet over Mura, so dokazali, da je prav povezovanje edina prava pot, ki vodi do prepoznavnosti Pomurja kot kulinarične regije z butičnimi nastanitvami in do uspeha celotne regije v turizmu.

Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, je idejni oče nagrade Kristalni Triglav.

Župani mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, župan občine Svetega Jurija ob Ščavnici Anton Slana in župan občine Apače Andrej Steyer so si bili v kratkih nagovorih edini, da je Gourmet over Mura velika zgodba, na katero so lahko vsi v Pomurju ponosni.

»Zgodba Gourmet Over Mura je zgodba povezovanja, ki si ga želim tudi na drugih področjih. Sedmim ponudnikom kulinarike, vin in piva z obeh bregov reke Mure je uspelo to, kar žal politikom le težko uspe. Povezali so se s ciljem, pokazati gostom, da je Pomurje tudi regija vrhunskega kulinaričnega doživetja in zgodb, ki jih pišejo posamezne družine z ljubeznijo do tradicije. Da jim je uspelo dokazujejo številni zadovoljni gosti, ki se radi vračajo – pa tudi današnje visoko priznanje,«  pa je dejal dr. Aleksander Jevšek, župan mestne občine Murska Sobota.

Naslovna fotografija: Kristalni Triglav 2020 je v imenu vseh članov Gourmet over Mura prevzel Uroš Valcl, izročil mu ga je Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije.