Meni Zapri

Postojnska jama je ponovno odprta

Po najdaljšem zaprtju  v vsej njeni zgodovini, trajalo je kar 231 dni, so danes za obiskovalce znova odprli Postojnsko jamo, Vivarij, razstavo Expo, Modrijanovo domačijo z mlinom in restavracijo Magdalena pred vhodom v jamo.

18. junija bodo odprli popolnoma prenovljen Hotel Jama in Tajne prostore Hotela Jama, konec junija pa tudi Predjamski grad. Zdaj prenavljajo pot do gradu.

Predjamski grad bodo ponovno odprli za obiskovalce konec junija.

V Parku Postojna jama so pridobili certifikat GREEN&SAFE, kar gostom zagotavlja varne razmere. Za obisk PCT test ni potreben, potrebno pa je seveda upoštevati vse že znane zaščitne ukrepe, upravljavec jame pa je poskrbel za varnostno razdaljo na jamskem vlakcu in med ogledom jame v manjših skupinah.

Iz družbe Postojnska jama sporočajo, da bodo gostje z novimi boni, ki naj bi po neuradnih podatkih začeli veljati julija, lahko obiskali tako Postojnsko jamo kot tudi Predjamski grad in druge atrakcije v Parku ter jih unovčili tudi za gostinske storitve in drugo ponudbo. Neporabljeni turistične bone iz lanskega leta pa je seveda slej ko prej mogoče koristiti za nočitev z zajtrkom v hotelu Jama v Postojni in tudi v hotelu Vila Planinka na Jezerskem, ki tudi sodi pod okrilje družbe in že od 18. maja ponovno sprejema goste.

Vila Planina na Jezerskem

Iz družbe Postojnska jama tudi sporočajo, da so zmajčki, ki prav v teh dneh praznujejo svoj peti rojstni dan, zdravi in so v tem letu zrasli za 1,5 cm. Največji med njimi meri že 14 cm. Njuna edina obiskovalca v tem letu pa sta bila le njihova skrbnika – biologa Primož in Katarina.

Mladička človeške ribice

Dva konca tedna po odprtju, to je od 11. do 13. junija in od 18. do 20. junija, v Postojnski jami omogočajo obisk družinam s posebno ponudbo, ki vključuje tudi ogled mladičkov človeške ribice in razstave EXPO.

Vir in fotografije: Postojnska jama, d.d.