Meni Zapri

Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

Nizkocenovni letalski prevoznik flydubai iz Združenih arabskih emiratov bo 24. septembra vzpostavil neposredno povezavo s slovensko prestolnico in Dubajem. Iz Ljubljane bo v Dubaj možno poleteti trikrat tedensko, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah ob 15:15. Vozovnice so že v prodaji.

»Po večletnih intenzivnih prizadevanjih za vzpostavitev povezave med Ljubljano in arabskim polotokom je realizacija teh pogovorov zares zelo zadovoljujoča. Vzpostavitev nove redne povezave v tem izjemno zahtevnem obdobju za svetovno letalstvo in naše letališče predstavlja nove priložnosti za slovensko gospodarstvo in turizem, izboljšujemo pa tudi povezljivost Slovenije s svetom. Za Fraport Slovenija nova linija ustvarja nove možnosti za ponovno rast in razvoj. Veseli me, da bo linija zaživela po otvoritvi novega potniškega terminala, ki za naše letališče predstavlja posebno prelomnico, vstop v novo obdobje letališča«, je ob tej priložnosti povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

V Fraportu Slovenija ocenjujejo, da ima nova neposredna povezava velik potencial in da bo za  potnike arabska destinacija privlačna, poleg tega Dubaj predstavlja odlično izhodišče za nadaljnja potovanja in povezave po vsem svetu. Prav tako verjamejo, da je Slovenija turistično izredno zanimiva destinacija, ki bo z novo vzpostavitvijo letalske povezave pripomogla k okrevanju domačega turizma.

Povezave z ljubljanskega letališča

Na ljubljanskem letališču trenutno mednarodne lete opravljajo Aeroflot (trije leti tedensko v Moskvo), Air France (trije leti tedensko v Pariz), Air Serbia (pet letov tedensko v Beograd), easyJet (dva leta tedensko v London), LOT Polish Airlines (dva leta tedensko v Varšavo), Lufthansa (devet tedenskih letov v Frankfurt), Transavia (dva leta tedensko v Amsterdam) in Turkish Airlines (trije leti tedensko v Istanbul).  Obstoječim prevoznikom se bodo tekom poletja pridružili še drugi in tako na vrhuncu poletne sezone ljubljansko letališče povezali s 17 destinacijami.

Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih so na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar so s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in zaposlene.

Vir in naslovna fotografija: Fraport Slovenija