Meni Zapri

V soboto bo v Termah Snovik Postrvijada

Janez Platiše – V okviru prireditev, ki so jih v Termah Snovik v Tuhinjski dolini poimenovali Snoviško poletje, bodo to soboto organizirala dan postrvi, prireditev, ki so jo poimenovali Postrvijada. Na njej želijo obiskovalcem predstaviti številne zanimivosti o postrvi, najbolj pogosti potočni ribi.

Organizatorji so v goste povabili Staneta Omerzuja, direktorja Centra za promocijo in pospeševanje športnega turizma in ribiškega turizma, predanega ribiča, ki je prava enciklopedija informacij ter izkušenj z ribištvom in ribiškim turizmom. Pripravljajo program delavnic za vse generacije in ljubitelje kuhanja, hkrati pa bo jedi s postrvmi mogoče tudi poskusiti v restavraciji Potočka.

Postrvijada se bo začela ob 10. uri s kuharsko delavnico in se nadaljevala vse do 15. ure.

Če bo vreme slabo bodo vse aktivnosti potekale v notranjih prostorih, to je v notranjem bazenu in večnamenski dvorani Tuhinjka, sicer pa na prostem.

Advija Halilović, vodja kuhinje restavracije Potočka

Ni naključje, da so se v Termah Snovik odločili za organizacijo dneva postrvi, redno jih  pripravljajo v restavraciji Potočka, pa tudi ob sobotah, ko organizirajo Slovenski večer s poudarkom na okusih Tuhinjske doline, kamor med drugimi uvrščajo tuhinjsko postrv, firštov golaž in tuhinjsko filo. Ponudba restavracije sloni na živilih lokalnih dobaviteljev, vodja kuhinje Advija Halilović namreč prisega na lokalnih, svežih, domačih surovinah in tistih, ki jih naberejo na lastnem zelenjavnem in zeliščnem vrtu, kjer med več kot tridesetimi zelišči najdejo tiste prave, ki dodatno začinijo prav vsak krožnik.

Vir in fotografije: Terme Snovik