Meni Zapri

Conventa in Conventa Crossover potekata koroni navkljub

Conventa je bila zadnji večji mednarodni B2B dogodek pred koronakrizo, in je prvi, ki se je zares zgodil po dobrem letu prekinitve organiziranja dogodkov industrije srečanj. Organizatorji so Convento 2021 prestavili iz januarja na avgust in jo povezali s festivalom Conventa Crossover. Oba dogodka sta sicer za polovico manjša od obdobja pred krizo in bosta izpeljana hibridno. Kljub temu bo 77 razstavljavcev in 113 tujih in 33 domačih vabljenih gostov v dveh dneh izvedlo več kot 2000 poslovnih sestankov. Tuji udeleženci prihajajo iz 24 držav. Oba dogodka po besedah organizatorjev dokazujeta, da se takšni dogodki lahko odvijajo varno tudi v koronskih razmerah.

Conventa se je sicer začela že v začetku tega tedna z oglednimi obiski v Ljubljani, na Bledu in na avstrijskem Štajerskem. Ogledni obiski se bodo nadaljevali po dogodku, ko bodo gostje obiskali Istro, Kranjsko Goro, Portorož, Zagreb in Salzburg.

146 vabljenih gostov se je prvič srečalo z razstavljavci na sprejemu v Grand Hotelu Union, program pa se nadaljuje s sestanki, ki so srce dogodka. Razstavljavci, med njimi je največ kongresnih hotelov, centrov in uradov, prihajajo iz 13 držav Nove Evrope.

Med vrhunce Conventa tedna sodi izbor najboljših dogodkov v regiji Nova Evropa. Uveljavljena mednarodna žirija je izbrala 18 finalistov, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado Conventa Best Event Award.

Zaključek dogodka bo zaznamoval Festival Conventa Crossover, ki ohranja položaj osrednjega možganskega trusta industrije srečanj v Novi Evropi. Že šesto leto namreč ustvarja prostor za testiranje inovacij in se odziva na izzive industrije. Vrhunski predavatelji, mojstri marketinga in izkušeni organizatorji dogodkov bodo predstavili vsak svoj pogled in soočili mnenja.

Organizatorji posebno skrb namenjajo upoštevanju potrebnih varnostnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe s Covid-19. Pri tem strogo sledijo certifikatu “Varno in zdravo na dogodke”. Tudi na ta način bo dogodek varen za vse udeležence in podporno osebje.

Idejni oče festivala Conventa Crossover, Gorazd Čad je povedal: “Zelo smo ponosni, da nam je projekt Conventa in Conventa Crossover uspelo izpeljati tudi sredi koronakrize. Naš cilj je bil dokazati, da se dogodki lahko odvijajo tudi v zapletenih koronskih razmerah. To smo dokazali. Hibridne rešitve omogočajo izvajanje dogodkov ne glede na razvoj pandemije. Conventa prinaša optimizem in nakazuje prihodnost. Mnogi brez pretiravanja pravijo, da kaže luč na koncu predora.”

Fotografije: Marko Delbello Ocepek