Meni Zapri

Dobitnik priznanja Kristalni Triglav 2021 je Fraport Slovenija

Društvo turističnih novinarjev Slovenije bo jutri v okviru Dnevov slovenskega turizma v Postojnski jami enajstič podelilo priznanje Kristalni Triglav za izjemne dosežke na področju slovenskega turizma in promocije Slovenije v svetu. Dobitnik priznanja Kristalni Triglav 2021 je Fraport Slovenija, upravljavec Letališča Ljubljana.

Fraport Slovenija je pod vodenjem dolgoletnega glavnega direktorja družbe Zmaga Skobirja in ob podpori lastnika družbe Fraport AG julija letos na ljubljanskem letališču tik pred predsedovanjem Slovenije Evropskemu svetu in pred začetkom glavne turistične sezone predal namenu nov potniški terminal, s katerim je podvojil sprejem in odpravo potnikov v mednarodnem prometu. Gre za infrastrukturo, ključno za dolgoročni razvoj letališča, slovenskega turizma in izboljšanje letalske povezljivosti naše države.

Ekipa družbe Fraport Slovenija, foto: Peter Irman

Hkrati z odprtjem najsodobneje urejenega in opremljenega potniškega terminala je novi lastnik Letališča Ljubljana v težkih razmerah počasnega okrevanja mednarodnega zračnega prometa zaradi covida-19 obnovil in vzpostavil številne nove letalske povezave z državami, ki so izrednega pomena za celotno slovensko državo, še posebej pa za slovenski turizem. Zato svoje najvišje priznanje Društvo turističnih novinarjev Slovenije letos podeljuje družbi Fraport Slovenija.

Turistični novinarji Slovenije so prvič podelili priznanje Kristalni Triglav leta 2011. Dosedanji dobitniki priznanja za izstopajoče dosežke v turizmu in na področju promocije Slovenije so Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama, Javni zavod Turizem Ljubljana, Thalasso Spa Lepa Vida, Zavod Ljubljanski grad, Občina Podčetrtek in Terme Olimia, Občina Brda, Slovenska turistična organizacija, Čebelarska zveza Slovenije, BTC City Ljubljana in Združenje Gourmet over Mura.