Meni Zapri

Dr. Babett Stapel prevzela priznanje Kristalni Triglav 2021 za Fraport Slovenija

Dr. Babett Stapel, izvršna direktorica Fraporta Slovenija je na včerajšnji svečanosti v Postojnski jami prevzela skulpturo Kristalni Triglav 2021 – priznanje za Fraport Slovenija. Priznanje ji je izročil Drago Bulc, predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije, ki je to priznanje že enajstič podelilo za vidne dosežke v turizmu za preteklo leto.

Fraport Slovenija, upravljavec Letališča Ljubljana, je julija letos predal namenu nov potniški terminal, s katerim je podvojil sprejem in odpravo potnikov v mednarodnem prometu. Gre za infrastrukturo, ključno za dolgoročni razvoj letališča, slovenskega turizma in izboljšanje letalske povezljivosti naše države. Hkrati je Fraport Slovenija po pandemiji  uspel obnoviti in vzpostaviti številne nove letalske povezave z državami, ki so izrednega pomena za celotno slovensko državo, še posebej pa za slovenski turizem.

Dr. Babett Stapel, izvršna direktorica Fraporta Slovenija pred odhodom v Postojnsko jamo

Podelitev priznanja Kristalni Triglav 2021 je potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma in je bila izjemen dogodek v mogočnem podzemlju Postojnske jame.

Dr. Babett Stapel, izvršna direktorica, prevzema priznanje Kristalni Triglav 2021 za Fraport Slovenija iz rok Draga Bulca, predsednika Društva turističnih novinarjev Slovenije.

 

Zahvala dr. Babett Stapel za priznanje Kristalni Triglav 2021 za Fraport Slovenija

Dr. Babett Stapel je  ob prejemu nagrade povedala: »V imenu Fraporta Slovenija sem počaščena in ponosna, da sprejemam to prestižno in cenjeno nagrado. To je priznanje vsem našim sodelavcem za dolgoletno predano delo in za dokončanje zelo pomembnega projekta v izjemnih okoliščinah. Novi potniški terminal je velik dosežek, ki izboljšuje potovalno izkušnjo in kaže trdno prepričanje v oživitev prometa na našem letališču. Hkrati je to tudi velik doprinos za Slovenijo in prispevek k nadaljnji rasti slovenskega gospodarstva. Hvala Društvu turističnih novinarjev Slovenije, da je prepoznalo naša prizadevanja.«

Skulptura Kristalni Triglav, ki so jo izdelali v Steklarni Rogaška.

 

Certifikat na ročno izdelanem papirju, delo Janeza Rozmana – Mojstra Janeza iz Zgoše pri Begunjah

 

Drago Bulc podpisuje certifikat

 

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija

 

Podelitev priznanja Kristalni Triglav 2021 je potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma v Postojnski jami  in je bila za udeležence izjemno doživetje v mogočnem kapniškem podzemlju.

Fotografije: Peter Irman