Meni Zapri

Ilona Stermecki je od danes vršilka dolžnosti direktorice STO

Po odstopu Maje Pak, dolgoletne direktorice Slovenske turistične organizacije, je kot vršilka dolžnosti direktorice STO funkcijo danes prevzela mag. Ilona Stermecki.

Maja Pak, ki jo je letos marca vlada imenovala za direktorico tudi za prihodnjih pet let, to je do konca marca leta 2026, je 17. novembra podala odstopno izjavo s pojasnilom, da se razhaja v pogledih na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom. 

Kot so sporočili iz STO, je Svet agencije STO na dopisni seji 2. decembra 2021 sprejel sklep, s katerim je Vladi RS predlagal, da za vršilko dolžnosti direktorja STO s 6. decembrom 2021 imenuje mag. Ilono Stermecki, in sicer do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev. Vlada Republike Slovenije je na predlog sveta agencije STO Ilono Stermecki s 6. decembrom 2021 imenovala za novo vršilko dolžnosti direktorja STO.

Kot so na STO še zapisali v sporočilu za javnost, ima Ilona Stermecki dolgoletne izkušnje v turizmu, predvsem na področju vodenja agencijske dejavnosti, destinacijskega managementa, razvoja turističnih produktov in doživetij ter turističnega vodenja.

Naslovna fotografija: Ilona Stermecki, foto: STO