Meni Zapri

Letni Občni zbor našega društva – tudi letos predvidenih veliko aktivnosti

Občni zbor našega društva smo tokrat lahko izpeljali v živo, potem ko nam je lani epidemija Covid-19 to preprečila. V času, ko je potekal sejem Alpe-Adria, smo se sestali kar v Gostilni Pri Trubarjevi mami na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na občnem zboru smo pregledali aktivnosti v preteklem letu in ni jih bilo malo, kljub temu da zaradi ukrepov širjenja virusa nekaterih nismo mogli izpeljati. In vendar smo izpeljali več študijskih poti, med drugim na Ljubljansko letališče z novim terminalom, v Kočevje, Benedikt v Slovenskih goricah in na Kras, v Postojnski jami pa smo podelili društveno priznanje Kristalni Triglav za vidne dosežke v turizmu Fraportu Slovenija.

Že drugo leto zapored so se podjetja turističnega gospodarstva soočala s hudimi težavami zaradi posledic pandemije, z odprtimi pismi odločevalcem v vladi smo podprli njihova prizadevanja za sprejem različnih ukrepov za premostitev krize poslovanja. Zavzeli smo se tudi za ustrezno financiranje Slovenske tiskovne agencije in ohranitev neodvisnosti v njej zaposlenih novinarjev.

Na Občnem zboru smo potrdili finančno poročilo društva za preteklo leto in obravnavali predlog aktivnosti za letošnje. Sestavili smo seznam predvidenih študijskih poti, tako kot doslej pa dali prednost turistično manj razvitim krajev in zamejstvu v celotnem loku od Tržaškega zaliva do Monoštra.

Občni zbor je tako kot vselej bil namenjen tudi pregledu članstva in z veseljem smo ugotovili, da se nam je ponovno pridružilo veliko novih članov. Čeprav je osnovni cilj našega društva strokovno novinarsko spremljanje slovenskega in globalnega turizma, pa se v društvu vendarle povezujemo novinarji, fotografi in publicisti tudi zaradi mreženja in druženja. Kot se je pokazalo pretekli dve leti, ko je bilo osebnih srečevanj v živo zaradi omejitvenih ukrepov manj, je prav slednje še kako dragoceno.