Meni Zapri

Priznanje Kristalni Triglav 2022 Občini Kranjska Gora

Na svečani podelitvi najvišjih priznanj s področja turizma na Dnevih slovenskega turizma v Celjskem domu v Celju je drevi Društvo turističnih novinarjev Slovenije podelilo svoje najvišje priznanje Kristalni Triglav 2022 za vidne dosežke v turizmu Občini Kranjska Gora. Skulpturo Kristalnega Triglava je županu Občine Kranjska Gora Janezu Hrovatu predal predsednik društva Drago Bulc.

Največji slovenski gorski turistični center je v zadnjih letih močno polepšal svojo podobo in dopolnil ter popestril svojo turistično ponudbo, je zapisano v obrazložitvi priznanja. To še posebej velja za poletno sezono, saj so končno uredili jezero Jasna, da je primerno za kopanje. Ob jezeru so pomembna pridobitev tudi novi apartmaji in butični Hotel Milka, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico. Od letos se s prestižnim Michelinovim priporočilom za obisk ponaša tudi Restavracija Mama Marija.

V kraju so končno uredili tudi sodobno postajališče za avtodome.

Po zaslugi Nordijskega centra Planica bodo v Občini Kranjska Gora v letošnji zimi poleg tradicionalnega Pokala Vitranc gostili tudi Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah.

Letošnjo zimsko sezono bodo pričakali z novo štirisedežnico na vrh Vitranca, kjer bo turiste pričakal obnovljen Mojčin dom. Velika pridobitev za smučarje bo tudi nova proga med Podkorenom in Kranjsko Goro ter novo akumulacijsko jezero v Podkorenu za sistem zasneževanja.

V Kranjski Gori in po vaseh so uredili krajevna središča ter komunalno in turistično infrastrukturo. Opazna pa je tudi skrb za kulturno dediščino, kar se najbolj vidi v revitalizaciji Liznjekove hiše v Kranjski Gori in Kajžnkove v Ratečah.

Posnetek podelitve priznanja Kristalni Triglav 2022 Občini Kranjska Gora sta pripravila Maja Zagoričnik in Iztok Škofic, GTV – Gorenjska televizija:

Podeljena so bila tudi druga priznanja organizacij in organizatorjev DST

Foto: Nino Verdnik /Blenda

Nagrado Kristalni Triglav za osebnost leta 2022, ki jo skupaj podeljujejo vsi organizatorji DST, je prejel Andrej Prebil, predsednik uprave Sava Turizem d.d. in predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije.

Nagrado Ambasador slovenskega turizma 2022 je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podelilo novinarju, uredniku, svetovalcu in strokovnjaku za razvoj turističnih poti Alexu Crevarju.

Slovenska turistična organizacija je podelila nagrado Sejalec 2022 za inovativne dosežke v turizmu. Prejelo jo je doživetje Tajni prostori hotela Jama prijavitelja Postojnska jama.

Finalista izbora Sejalec 2022 sta bili še doživetji Mediteranska ribja kuharska delavnica prijavitelja Fonda ter Melodija gozda prijavitelja Turistična agencija HIKEANDBIKE.

Mate Matjaž – Tomi  je prejemnik Priznanja za življenjsko delo v gostinstvu, ki ga podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, ki ga podeljuje Turistična zveza Slovenije, je prejel Vlado Kostevc, ustanovni član in predsednik Turističnega društva Suha krajina iz Žužemberka.

Naslovna fotografija: Skulpturo Kristalnega Triglava je županu Občine Kranjska Gora Janezu Hrovatu predal predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije Drago Bulc. Foto: Cveta Potočnik