Meni Zapri

Aegean Airlines z ljubljanskega letališča v Atene

Redne lete z ljubljanskega letališča v Atene je danes vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujejo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.


Prevoznik Aegean Airlines bo v Atene letel dvakrat na teden, vsak torek in petek, s 180-sedežnim letalom Airbus A320neo. Odhod z Brnika je predviden ob 19:00, prihod v Atene ob 21:45. Enosmerne vozovnice so na prodaj od 96 evrov naprej. Aegean Airlines prek atenskega letališča ponuja tudi dobre možnosti povezovalnih letov na grške otoke, do Bližnjega vzhoda in v Azijo.

»Veseli smo, da je Aegean Airlines prepoznal potencial slovenskega trga. Ljubljansko letališče je zdaj z Grčijo povezano tudi z rednimi leti. Vzpostavljena linija je zanimiva za potnike, ki bi želeli obiskati Atene, tiste, ki želijo doseči grške otoke ali prek letalskega vozlišča nadaljevati pot na Bližnji vzhod in v Azijo,« je ob vzpostavitvi nove povezave dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija dr. Babett Stapel.

Fotografije: Peter Irman