Meni Zapri

Kristalna Triglava za podjetje VABO in Marjano Grčman

Na svečani slovesnosti v okviru Dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici je priznanje KRISTALNI TRIGLAV 2023 Društvo turističnih novinarjev Slovenije podelilo podjetju VABO d.o.o. Slovenj Gradec.

Med vsemi slovenskimi zimsko športnimi središči bo v prihajajoči zimski sezoni  v slovenski zimski ponudbi največ novosti na Kopah na slovenjegraški strani Pohorja. Sedanjemu počitniškemu naselju z osrednjim hotelskim objektom Lukov dom in sodobnemu celoletnemu postajališču za avtodome, bodo v neposredni bližini smučišča dodali nov Hotel Grmovškov dom s 150 ležišči. V njem bo poleg domače koroške restavracije tudi prenovljeni Holcer pub, kjer se bodo lahko gostje zabavali vse dni v tednu.

Za letošnjo zimo so z dvema novima štirisedežnicama in vlečnico popolnoma prenovili tudi žičniški sistem. Za ugodnejšo in varnejšo smuko so preuredili vseh 10 smučarskih prog in jim dodali še tri nove.

Priznanje je Boštjanu Paradižu, direktorju družbe VABO, izročil Drago Bulc, častni predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije in idejni oče priznanja.

Podjetje VABO, ki upravlja s celoletnim gorskim centrom Kope, je od ustanovitve tudi motor razvoja celovite turistične ponudbe v občini Slovenj Gradec. Tako je v koroški turistični metropoli uredilo sodoben center za avtodome, hkrati pa z blagovno znamko Robeta postaja tudi vse bolj mednarodno uveljavljen slovenski proizvajalec visoko kakovostnih avtodomov.

Za preporod gorskega turističnega središča Kope in slovenjegraškega turizma nasploh mu Društvo turističnih novinarjev Slovenije podeljuje priznanje Kristalni Triglav 2023. Na svečani podelitvi v okviru Dnevov slovenskega turizma je priznanje Boštjanu Paradižu, direktorju družbe VABO izričil Drago Bulc, častni predsednik Društva turističnih novinarjev Slovenije in idejni oče priznanja.

Priznanje KRISTALNI TRIGLAV ZA OSEBNOST LETA so vsi partnerji Dnevov slovenskega turizma podelili Marjani Grčman, predsednici Društva turističnih novinarjev Slovenije in urednici oddaje TV Slovenija Na lepše.

Marjani Grčman je priznanje izročil minister za gospodarstvo, šport in turizem Matjaž Han.

Marjana Grčman kot novinarka deluje izključno na področju turizma že vse od leta 2004. Je ena redkih slovenskih novinarjev oz. novinark, ki so svojo kariero v celoti posvetili turizmu. Postala je najbolj prepoznavni obraz osrednje turistične oddaje v Sloveniji, oddaje Na lepše, in tako pomembno prispeva k aktivni promociji turizma v Sloveniji. V letošnjem letu je bila izvoljena za predsednico Društva turističnih novinarjev Slovenije. Intenzivno si prizadeva za organizacijo strokovnih okroglih miz na temo turizma, izobraževanje članov društva turističnih novinarjev, vključevanje novih članov in s tem daje pomembni pečat novinarstvu, ki prispeva k vidnosti in ugledu turizma kot ene najpomembnejših in hkrati najbolj perspektivnih panog slovenskega gospodarstva.

Naslovna fotografija: dobitniki priznanj na Dnevnih slovenskega turizma, fotografije: STO