Meni Zapri

Prenovljena Plečnikova trafika z novo vsebino

Cveta Potočnik – Danes so odprli prenovljeno Plečnikovo trafiko na obrežju Ljubljanice in na obrobju Prešernovega trga v Ljubljani. Trafika je bila zgrajena leta 1934 po Plečnikovem načrtu v okviru celostne ureditve Prešernovega trga in Tromostovja, zdaj pa jo je od Mestne občine Ljubljana za obdobje petih let v brezplačni najem dobila Regijska razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR).

Agencija je tako v samem središču mesta dobila prostor za predstavitev in spodbujanje inovativnih podjetniških idej v celotni Ljubljanski urbani regiji v okviru projekta PONI LUR. Projekt, ki je del celovitega projekta »Podjetno nad izzive« s podporo evropskih sredstev in ki ga izjava RRA LUR, nudi posameznikom različne oblike podpore in znanja pri razvijanju podjetniških idej. Doslej je v okviru projekta sodelovalo že 78 posameznikov, večina med njimi že deluje na trgu, do konca leta 2028 pa naj bi se za podjetniško pot usposobilo še več kot 100 posameznikov.

Iva Herman in Slađana U. Šimunac

V Plečnikovi trafiki bo agencija poslej torej predstavljala dosežke udeležencev v okviru projekta PONI LUR.. Vsakih štirinajst dni bosta v njej svojo priložnost, da se predstavita, dobila dva udeleženca oziroma udeleženki projekta. Od danes se predstavljata Slađana U. Šimunac z ročno izdelanimi luksuznimi kvačkanimi torbicami Kročeta in Iva Herman, ki pod blagovno znamko Jollie Bluebear ustvarja ilustracije.

Fotografije: Cveta Potočnik