Meni Zapri

Zaostreni pogoji udeležbe za razstavljavce na ITB Berlin – veljajo tudi za novinarje

Vodstvo Messe Berlin je včeraj objavilo zaostrene pogoje udeležbe za razstavljavce na letošnji borzi ITB Berlin, potem ko je 14. februarja v izjavi zapisalo, da borze ne odpoveduje, pred dvema dnevoma pa, da po mnenju Združenja nemških sejmov, opirajoč se na mnenje Inštituta Robert Koch, ni razlogov, da bi omejevali sejemsko dejavnost v Nemčiji.

Na naše današnje vprašanje, ali ti zaostreni pogoji veljajo tudi za novinarje, so nam iz Messe Berlin sporočili, da so se DANES odločili, da veljajo tudi za novinarje.
Lani je ITB Berlin obiskalo 113.500 poslovnežev, skupaj pa 160.000 obiskovalcev, foto: Cveta Potočnik

Obvezen podpis posebne izjave, rizičnim skupinam vstop prepovedan

Vsi razstavljavci na ITB Berlin bodo morali glede na navodila berlinskih zdravstvenih oblasti izpolniti posebno izjavo. Ta bo pogoj za vstop na sejemski prostor in bo služila identificiranju oseb, ki sodijo v rizično skupino za okužbo s koronavirusom.

Kot poudarja vodstvo Messe Berlin tistim, ki sodijo v rizično skupino ali ne bodo izpolnili izjave vstop na sejmišču ne bo dovoljen.

Kriterij s katerimi so določili rizične skupine v skladu z opredelitvijo Inštituta Roberta Kocha je bivanje v zadnjih 14 dneh na rizičnih območjih na Kitajskem, v Iranu, Italiji in Južni Koreji, s tem da inštitut seznam rizičnih območjih stalno aktualizira. V rizično skupino sodijo tudi vsi, ki so bili v zadnjih 14 dneh v kontakto z osebami, pri katerih je bil test na koronavirus pozitev in vsi, ki kažejo značilne simptome, to je poveišano vročino, kašljanje ali oteženo dihanje.

Messe Berlin poudarja, da so to preventivni ukrepi zaradi varnosti udeležencev borze in da ravna po navodilih zdravstvenih oblasti.