Meni Zapri

Skupina Lufthansa bo od junija znova letela s 160 letali na 106 ciljev

Od junija bodo Lufthansa, Eurowings in SWISS vsak mesec letele na bistveno več ciljev v Nemčiji in Evropi kot v preteklih tednih, za zapisali v sporočilu za javnost. Od junija bodo leteli na 106 ciljev, med njimi so znova Majorka, Sylt in Kreta. Junijski vozni red bodo objavili tekom prihodnjega tedna.

»To je Lufthansin odgovor na veliko željo ljudi, da bi ponovno potovali,« je dejal Harry Hohmeister, član Izvršnega odbora Lufthanse. »S tem sledimo postopnemu rahljanju ukrepov in omejitev za nadzor širjenja koronavirusa v nemških zveznih deželah in sproščanju pravil za vstop v drugih evropskih državah.«

Potnikom svetujejo, da upoštevajo ukrepe posameznih destinacij pri vstopu in pravila glede karantene, prav tako morajo upoštevati, da so na letih in med celotnim potovanjem možne različne omejitve zaradi strožjih varnostnih in higienskih predpisov, denimo zaradi daljšega čakanja na kontrolnih točkah na letališčih. Do nadaljnjega bo omejen tudi catering na letalih. Med celotnim poletom bodo potniki morali nositi maske za pokritje ust in nosu.

Naslovna fotografija: Skupina Lufthansa, foto: Lufthansa