Meni Zapri

WTM 2020 in ITB 2021 samo v virtualni obliki

Dva osrednja vsakoletna borzna in sejemska dogodka svetovne turistične industrije, londonski World Travel Market in mednarodna berlinska turistična borza ITB, bosta potekala virtualno, so se odločili organizatorji zaradi globalne zdravstvene krize.

Okrevanje. Ponovni zagon. Inovacije

Borza WTM London 2020 bo potekala v celoti kot virtualni dogodek od 9. do 11. novembra. Osrednji cilj organizatorja Reed Exhitions je pomagati obnoviti, ponovno zagnati in razvijati industrijo potovanj v času, ko to ta najbolj potrebuje. Virtualni dogodek se bo osredotočil na obnovo in navezavo novih poslovnih stikov in mreženje.

Virtualni dogodek bo potekal tri dni, vsak dan od od 7. do 22. ure,  zato da bi omogočili dostop iz različnih svetovnih časovnih pasov. Na konferencah in forumih, ki bodo potekali v živo, bodo obravnavali vprašanja, s katerimi se v sedanjih razmerah sooča potovalna industrija, organizirali bodo platform za spletna srečanja in sestanke med posameznimi poslovnimi udeleženci.

Na konferencah in forumih bo govora o posledicah globalne zdravstvene pandemije za turistično in potovalno industrijo in možnih poteh okrevanja, prav tako o trendih in inovacijah, ki bodo vplivali na razvoj turizma.

Kako zagotoviti okrevanje potovalne industrije bodo obravnavali tudi na osnovi raziskave med 2.000 britanskimi turisti, ki je pokazala, da 15,5 odstotka vprašanih namerava ponovno potovati v tujino v prvih treh do šestih mesecih prihodnjega leta, 23,6 odstotka se namerava o potovanjih v tujino odločati v prvih šestih do devetih mesecih leta 2021, 58,4 odstotka anketiranih pa je izjavilo, da se njihova izbira tipa namestitve po izbruhu virusa COVID-19 ni spremenila.

ITB Berlin 2021 le za poslovne udeležence

Družba Messe Berlin, organizator turistične borze ITB Berlin, je včeraj sporočila, da bo ITB Berlin 2021 potekala izključno v digitalni obliki, potem ko je bila letošnja borza v zadnjem trenutku v celoti odpovedana. ITB Berlin 2021in spremljajoči Kongres bosta namenjena izključno poslovnim obiskovalcem. Poslovni dnevni bodo potekali od 9. do 12. marca 2021, en dan dlje kot pretekla leta.

»Razmere zaradi pandemiji so še vedno zelo težke, posebno za turistično in potovalno industrijo. Naša odločitev, da organiziramo ITB Berlin 2021 kot izključno virtualni dogodek zdaj omogoča razstavljavcem in poslovnim obiskovalcem zanesljivo načrtovanje,» je dejal David Ruetz, direktor ITB Berlin in pojasnil: »Razvili smo alternativne koncept, ki omogoča partnerjem zanesljivo platformo za globalno mreženje, sklepanje poslov in vsebino.«

Virtualni koncept borze ITB Berlin 2021 bo obsegal številne okrogle mize in predavanja v živo na visoki strokovni ravni, kakor tudi možnosti za digitalno mreženje in virtualni razstavni prostor. 16. novembra bo Messe Berlin objavila več informacij za razstavljavce, sponzorje, o vstopnicah in možnostih rezervacij.