Meni Zapri

Podporniki

logo

Slovenska turistična organizacija

Slovenska turistična organizacija (STO) je osrednja nacionalna inštitucija za promocijo ene najbolj uspešnih in hkrati perspektivnih panog slovenskega gospodarstva. Še posebej v zadnjih letih je s sistematičnim načrtovanjem razvojnih in promocijskih aktivnosti ter s sodobnim pristopom k pozicioniranju naše dežele na globalnem turističnem zemljevidu povečala prepoznavnost in ugled Slovenije kot avtentične butične destinacije za 5-zvezdična doživetja. Razvojne in promocijske aktivnosti STO izvaja v skladu z vizijo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021 usmerjene v povečevanje prepoznavnosti Slovenije kot »zelene butične globalne destinacije za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, mir in osebne koristi«.

logotip rogaska

Steklarna Rogaška

V Steklarni Rogaška že od leta 1665 gojijo mojstrsko tradicijo ročno izdelanega kristalnega stekla. Njihov kristal je s svojim neskončnim leskom in izjemno jasnostjo eden najkakovostnejših na svetu. Prav vsi izdelki so še vedno izdelani ročno, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija.

postojnska-jama

Postojnska jama

Postojnska jama, največja slovenska znamenitost, 24 kilometrov rovov, galerij, veličastnih dvoran in igrivih skulptur, je edina jama z dvotirno železnico na svetu, kjer lahko doživite vznemirljivo vožnjo z vlakcem skozi osupljivo lepo podzemno krajino. V Parku Postojnske jame pa so še največja razstava o krasu in jamah na svetu, vivarij podzemnih živali in Guinnessov rekorder Predjamski grad.