Meni Zapri

Zimski akvarel v Splitu

Duša Podbevšek – Bedrač – “Ena od najbolj odmevnih, sončnih  in uspešnih prireditev na Hrvaškem je zagotovo Advent v Splitu in s to tradicijo nadaljujemo, saj se bodo božično novoletne svečanosti začele prvi decembrski dan in zaključile 7. januarja prihodnje leto. Pričakujemo zelo veliko turistov, tudi  nam zelo drage Slovence, ki naj prinesejo v Split dobro voljo, sončna očala in majice s kratkimi rokavi “, je  dejala Alijana Vukšić, direktorica Turistične skupnosti Split.

Prav zato so v Ljubljani pripravili posebno predstavitev Zimskega akvarela, kot so naslovili tokratno adventno silvestrsko dogajanje v Splitu, mestu, ki je v zadnjem času prejelo več kot 30 mednarodnih nagrad za turistične dosežke.  Programsko pestro, zabavno in kulinarično bogato  bo na vseh mestnih trgih in na Obali (Rivi) v središču mesta, vrhunec pa bo Split s 33 tisoč turističnimi posteljami in 2 milijoni turističnih  prenočitev letno dosegel  na Silvestrovo z nastopom Jasmina Stavrosa in glasbene skupine Magazin.

“V času Zimskega  akvarelu bo več kot 30 koncertov, nastopilo bo okrog  tisoč umetnikov”, je posebej poudarila Alijana Vukšić. Tudi v Sloveniji zelo priljubljen pevec Jasmin Stavros, ki  se je z veseljem udeležil predstavitve v Ljubljani, je napovedal: “Silvestrovanje v Splitu bo najboljša zabava v tem času na Hrvaškem! Pričakujem veliko Slovenk in Slovencev in zato imam za meni drago občinstvo poseben program. Zabava bo do jutra prvega dne prihajajočega leta in že zdaj se veselim slovenske in splitske publike, ki bo skupaj v Splitu vstopila v 2019.”  Cenovno ugodni bodo prevozi z vlaki iz Ljubljane v Split in nazaj v Ljubljano, ki bodo začeli voziti 9. decembra. “Iz Ljubljane v Split bo vozovnica stala 29 evrov, povratna pa 49 evrov”, je dejal Srečko Gluić, direktor HŽ Potniški prevozi.