Meni Zapri

Praznična potovanja z vlakom

Cveta Potočnik, 28. november 2018 – Slovenske železnice bodo decembra organizirale 28 prazničnih voženj z muzejskim vlakom, med drugim v sodelovanju s Turizmom Bled, Sava Hoteli Bled, Zavodom Celeia Celje in Pravljično deželo Celje. Tudi na več rednih vlakih bodo poskrbeli za praznično vzdušje, saj se bodo potnikom pridružile vile in druga pravljična bitja.

Muzejski vlak z Božičkom in navihanima škratoma so pričakali otroci

Skupaj z otroki iz vrtcev smo danes na ljubljanski železniški postaji pričakali prihod muzejskega vlaka in Božička ter vlaka s pravljičnimi vilami in škratki iz Dežele ljudskih pravljic Bled, ki bodo spremljali potovanja z vlaki v Pravljično deželo Celje in vsak konec tedna v decembru med Novo Gorico in Bledom.

Vile in pravljična bitja bo mogoče decembra videti na mnogih vlakih

Skupaj bo skoraj sto let star muzejski vlak v decembru opravil 28 voženj in to že šesto leto zapored. Vozil bo med različnimi slovenskimi mesti, denimo med Ljubljano in Postojno, med Postojno in Novo Gorico, pa med Dravogradom in Mariborom, med Novim mestom in Črnomljem ter na še na nekaterih drugih relacijah. Dokaz, da gre za vožnje, za katere je vsako leto veliko zanimanja, je že kar nekaj razprodanih terminov.

Med pravljičnimi junaki, ki bodo vsako decembrsko soboto in nedeljo potovali z  vlaki med postajama Nova Gorica in Bled Jezero, sta letos prvič tudi navihana škrata, to animacijo pa Slovenske železnice pripravljajo v sodelovanju s Turizmom Bled in Sava Hoteli Bled. Mojca Krašovec, direktorica teh hotelov je avtorica zamisli o Deželi ljudskih pravljic Bled.

Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled

Kot je dejala Vladimira Skale, iz VS Produkcije, sicer pa avtorica in koordinatorka Pravljične dežele Celje, bo v knežje mesto praznični muzejski vlak vozil že osmo leto zapored. V središču mesta bodo otroci lahko obiskali številne prireditve.

Vladimira Skale, avtorica in koordinatorka Pravljične dežele Celje