Meni Zapri

Nomago shuttle bus do Benetk in Trevisa od konca julija

Skupina Nomago bo 26. julija začela voziti na direktni mednarodni avtobusni liniji iz Ljubljane do letališč Marco Polo v Benetkah in Treviso. Shuttle bus bo vozil ob naprej določenih urah petkrat na dan, vozovnice je že mogoče kupiti na spletu, do 1. septembra veljajo promocijske cene, sicer pa bo redna cena enosmerne vozovnice 18 EUR. Vozovnice bo mogoče kupiti tudi pri vozniku, če avtobus ne bo zaseden. Z enim prestopanjem na drug avtobus bo shuttle bus omogočil tudi povezavo z letališčem v Trstu.

Na novi liniji bodo vozili trije sodobni avtobusi s po 44 sedeži, prve tri vrste bodo namenjene poslovnemu razredu z zelo udobnimi sedeži in večjo razdaljo med njimi, brezžično internetno povezavo in električnimi vtičnicami, v zadnjem delu avtobusov pa bo prostor za družine z dodanimi mizicami ter otroškimi sedeži. V nasprotju z nekaterimi drugimi prevozniki do letališč bo v Nomagovih avtobusih dovolj prostora za prtljago.

Od letošnjega maja so v podjetje in blagovno znamko Nomago združena podjetja Izletnik CeljeAvrigo Nova Gorica in Promet Mesec. Pred tem je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral NotranjskaIntegral Kočevje in Integral Zagorje. Skupina ima zdaj 650 avtobusov in vozi na 600 rednih linijah, do konca letošnjega leta pa se ji bosta pridružila še podjetje AP Rižana in agencija STA potovanja.

Kot sta na novinarski konferenci povedala mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor in Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti Nomaga si je skupina ob združitvi zastavila tri strateške cilje – digitalizacijo, integracijo in internacionalizacijo podjetja. Nomago shuttle bus združuje vse tri. »Naša dolgoročna poslovna strategija je vzpostavitev povezave do vseh pomembnih letališč s pristanišči in pomembnimi kraji v regiji Alpe-Adria oziroma od Benetk do Dubrovnika. S shuttle busom odpiramo linijo do letališč v Benetkah in v Trevisu, kaj kmalu pa bo sledila tudi povezava na ostala bližnja letališča,« je še dejal mag. Brataševec. Hkrati si prizadevajo tudi za izboljšanje storitev na področju e-mobilnosti, zato je med drugim v načrtu tudi širitve ponudbe souporabe koles in avtomobilov.

Tekst in fotografije: Cveta Potočnik