Meni Zapri

Adria Airways v prvem polletju z več kot pol milijona potnikov

Adria Airways je v prvem polletju letošnjega leta prepeljala več kot pol milijona potnikov, natančneje 577.233, kar je 8,6 % rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Družba je povečala število lastnih letov in letov v okviru storitve ACMI (najem letala s posadko). Letalski prevoznik je povišal tudi operativne prihodke. Družba je povečala tudi število svojih poletov, in sicer za 2,4 %  v primerjavi s prvim polletjem lanskega leta, kar pomeni, da je izvedla skoraj 10.000 poletov v prvih šestih mesecih.

Močno se je povečalo tudi število poletov za druge letalske družbe, gre za storitev ACMI (zakup letala s posadko), katere se danes poslužuje vedno več letalskih družb. Takih poletov je družba  opravila več kot 3.300. Izkoriščenost potniške kabine v rednem prometu je v prvem polletju boljša, in sicer za nekaj manj kot 2 % glede na enako obdobje v lanskem letu in znaša 63,9 %. Za 17,7 % so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povišali operativni prihodki družbe.

Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways, je ob objavi rezultatov prvega polletja dejal, da se je v prvem polletju družba soočila z mnogimi izzivi in da se bo v prihajajoči zimski sezoni še naprej osredotočala na stabilno in dolgoročno vzdržno rast družbe. O komercialnem vidiku poslovanja v prvih šestih mesecih pa je Christian Schneider, komercialni direktor družbe, dejal: »Prvo polletje letošnjega leta je bilo dobro, obdobje so zaznamovali številni dejavniki, ki so vplivali tako na celotno letalsko industrijo kot posamezne letalske prevoznike. Specifične razmere in globalna dinamika so terjali od nas nenehne prilagoditve, katerih posledica so bila občasno tudi neizpolnjena pričakovanju naših potnikov. Od prihodnjega obdobja pričakujem več stabilnosti, naše delovanje pa bo usmerjeno v povrnitev zaupanja in izboljšanje kakovosti storitev.« (Vir: Adria Airways)