Meni Zapri

Ruska družba JSC Sukhoi in Adria Airways podpisali pismo o nameri za 15 letal SSJ100

Iz Adrie Airways so v sporočilu za javnost zapisali, da je minister za industrijo in trgovino Ruske federacije Denis Manturov sporočil, da sta ruski letalski proizvajalec JSC Sukhoi, družba za civilna letala  in Adria Airways podpisali pismo o nameri za petnajst letal Suhoj Superjet 100 (SSJ100). Sporočil je tudi, da naj bi letala začeli dobavljati v začetku leta 2019 v okviru dolgoročne najemne pogodbe. Poleg tega sta obe pogodbenici podpisali Memorandum o soglasju o ustanovitvi organizacije za vzdrževanje in popravila letal SSJ100 na ljubljanskem letališču.

Alexander Rubtsov, predsednik uprave JSC Sukhoi, družba za civilna letala, Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways in dr. Martin Vorderwulbecke, generalni direktor AA Aviation so dejali, da so podpisani sporazumi odprli novo poglavje za strateške odnose med pogodbenicami.

“V veliko zadovoljstvo nam je sodelovanje z družbo JSC Sukhoi, družba za civilna letala. Ta bo v celoti podpirala razvojno strategijo Adrie Airways. V zadnjih dveh letih smo analizirali tip letala SSJ100 in zaključili, da vse tehnične in operativne značilnosti tega letala odlično ustrezajo našim strateškim ciljem,» je dejal Holger Kowarsch, direktor Adrie Airways. Dodal je, da bi z operacijami na SSJ100 lahko omogočili večjo kapaciteto na letalih CRJ in Airbus za storitev ACMI (zakup letala s posadko).

Predsednik uprave JSC Sukhoi, družba za civilna letala Alexander Rubtsov je dejal, da se zavedajo, da mora za SSJ100 pri vstopu na evropski trg podpora organizirana temeljito in profesionalno. Po njegovih besedah bodo skupaj z Adrio Airways na ljubljanskem letališču ustvarili skupno vzdrževalno in servisno organizacijo za letala SSJ100 in ta servisna platforma bo zagotovila operativno zanesljivost zrakoplovov SSJ100 v Evropi.