Meni Zapri

Mankica Kranjec s fotografskimi razstavami uspešna v ZDA

V ameriškem New Yorku se je konec januarja z dvema samostojnima fotografskima razstavama predstavila naša članica Mankica Kranjec. S svojimi fotografijami je navdušila ameriško javnost, njene fotografije pa so pritegnile zanimanje ameriških arhitektov in umetnikov.

 

Mlada fotografinja se je v ameriški metropoli predstavila z dvema serijama fotografij. Razstavo z naslovom »A majestic symphony of the Norse Gods«, je 33-letna umetnica odprla v nedeljo, 20. januarja 2019, v galeriji slovenske cerkve Sv. Cirila na Manhattnu.

Na ulici Saint Marks Place, kjer ima svoj naslov omenjeni galerijski prostor, je svoj čas živel Leon Trotsky, tja je zahajal Andy Warhol, v enem od klubov je igral legendarni Miles Davis, naslovnico za album pa so tam posneli tudi Led Zeppelin.

 

Mankica Kranjec je v New Yorku mesec dni bivala v okviru umetniške rezidence Ministrstva za kulturo. Za to elitno destinacijo je bila izbrana s svojim umetniškim projektom »Išče se grafitarka«.

Projekt, za katerega je v ameriški prestolnici pripravljala fotografski material, je nadgradila s svojo drugo samostojno fotografsko razstavo v NYC, ki jo je odprla 26. januarja 2019, v 374 Pop-up Art Gallery v Brooklynu. Razstavni prostor rezidenčne hiše v trenutno najbolj hip brooklynski četrti Williamsburg, je nastal po vzoru umetniških razstav v stanovanjih v največjih svetovnih prestolnicah.

Po zaključku svojega uspešnega umetniškega ustvarjanja v New Yorku, je Mankica Kranjec na povabilo Veleposlaništva Republike Slovenije odpotovala tudi v Washington, D.C., kjer se fotografinji v letošnjem letu obetata še dve samostojni fotografski razstavi.

(Foto: Arhiv fotografinje)