Meni Zapri

Na dobrodelnem druženju v restavraciji diVino v BTC zbrali skoraj 15.000 evrov za otroke z rakom

Ljudje dobrega srca so pred nekaj dnevi na dobrodelnem druženje v ljubljanski restavraciji diVino zbrali 14.800 evrov za Ustanovo za pomoč otrokom z rakom za nakup intravenoznih črpalk. Dobrodelnega druženja, ki so ga poleg restavracije diVino organizirali še hvarska restavracija Gariful, podjetje Mare Santo in družba BTC s svojo blagovno znamko Food Bluz, so se udeležili številni slovenski in hrvaški gostje iz sveta gospodarstva, športa in javnega življenja.

Goste so med drugim nagovorila ljubljanski in hvarski župan Zoran Janković in Rikardo Novak ter predsednik Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva Božo Dimnik. Pozvali so tudi k nadaljevanju prijateljskih vezi med državama in prebivalci.

Dražba dresov svetovnih nogometnih zvezdnikov

Organizatorji so v okviru druženja pripravili dražbo, v okviru katere so med drugim ponudili dresa s podpisi trenutno največjih svetovnih nogometnih zvezdnikov, igralca Barcelone Lionela Messija in Christiana Ronalda iz torinskega Juventusa. V tokratnem dvoboju je zmagal Messi, saj so njegov dres prodali za 3500 evrov.

Na dražbi tudi dresa Lionela Messija in Christiana Ronalda ter rokavie Samirja Handanovića

Na dražbi so ponudili tudi rokavice enega najboljših vratarjev na svetu, ki brani barve milanskega Interja, Samirja Handanovića, dres reprezentanta Bosne in Hercegovine in igralca Rome Edina Džeka, posebej za ta namen izdelano torbico slovenske modne oblikovalke Marjete Grošelj ter posebno polnitev penine Mare Santo s podpisi nogometnih zvezdnikov, ki so sodelovali na lanski dobrodelni tekmi v Biljah. Ves izkupiček od prodaje je šel za ustanovo, ki pomaga bolnim otrokom.

Marjete Grošelj je posebej za dražbo izdelala torbico
Posebna polnitev penine Mare Santo

Ustanova za pomoč otroku z rakom pomaga izboljšati kakovost zdravljenja

Majda Benedik Dolničar, predsednica Ustanove za pomoč otroku z rakom, se je organizatorjem zahvalila za dogodek. Kot je poudarila, jim takšni dogodki pomenijo zelo veliko, saj bi brez tovrstnih donacij zelo težko zagotovili tako visoko kakovost zdravljenja otrok. Restavracija Divino s partnerji jo je pozitivno presenetila, saj restavracije takšnih dogodkov običajno ne pripravljajo, je dejala.

Ustanova za pomoč otroku z rakom (ustanovljena kot Sklad za izboljšanje zdravljenja in življenja otrok z rakom in krvnimi boleznimi) deluje že od leta 1988. Primarna naloga ustanove je zbiranje sredstev za izboljšanje kvalitete življenja in zdravljenja otrok z rakom. Velik del sredstev doteka v Ustanovo z donacijami fizičnih in pravnih oseb. Z zbranimi sredstvi Ustanova zagotavlja prijetnejše bivalno okolje v bolnišnici z opremo za učenje in razvedrilo, prireditvami otrokom in mladostnikom do 19. leta starosti v času zdravljenja. Ustanova pomaga družinam otrok v času težke bolezni in zahtevnega zdravljenja.