Meni Zapri

V Ljubljani odpira vrata hotel prihodnosti

Popolnoma prenovljen Central hotel, ki posluje pod okriljem skupine Union hotelov, je nova futuristična zvezda slovenske turistične ponudbe. Zasnovan v skladu s hotelskimi trendi prihodnosti (»future hotels«) bo gostom milenijske generacije nudil novo izkušnjo bivanja, zabave, druženja, »co-workinga« in interakcije z osebjem.

Med ključne unikatne elemente hotela sodi mobilno podprta izkušnja za goste, ki prijavo v hotel opravijo z mobilno aplikacijo, s pomočjo katere se tudi gibljejo po hotelu in komunicirajo z osebjem. Prvič v Sloveniji obiskovalci lahko bivajo v spalnih kapsulah, ki se nahajajo v 7. nadstropju hotela, le nekaj korakov od restavracije in terase Rooftop@Central s pogledom na Ljubljanski grad.

Spalne kapsule so novost v slovenskih hotelih, foto: Drago Bulc

 

Hotel brez klasične recepcije

Mobilna aplikacija Central hotela omogoča prijavo prek pametnega telefona, služi kot digitalni ključ za hotelsko sobo, omogoča prosto gibanje po hotelu (dostop do dvigala) in neposredno komunikacijo z osebjem. V skladu s hotelskimi trendi prihodnosti so klasične funkcije recepcije, strežbe, portirstva, ipd. združene v enoviti ekipi, imenovani »Experience Team«, ki skrbi za holistično, odlično izkušnjo bivanja.

Urban, ekološki in minimalističen

Central hotel s svojo ponudbo in konceptom nagovarja vrednote nove generacije popotnikov. Svetle in zračne sobe so opremljene minimalistično in sodobno. Posebej za Central hotel je unikatni design tapet v sobah s pogledom na Ljubljanski grad zasnoval ulični umetnik in ilustrator Maksim Azarkevič. V skladu z vedno večjim pomenom prijaznega odnosa do narave v hotelu ni plastičnih stekleničk in papirnega poslovanja. Gostje pa si za raziskovanje Ljubljane lahko izposodijo skiroje.

Minimalistično opremljene hotelske sobe, foto: Drago Bulc

Premierno v Sloveniji – spalne kapsule in urbani glamping

Velika posebnost hotela je 10 spalnih kapsul – futurističnih prostorov za bivanje, ki so popolna novost v Sloveniji in omogočajo urbani glamping v središču Ljubljane. V kapsulah se poleg udobnega ležišča nahaja televizija, radio, sef, ogledalo, LED zaslon, USB priključek in hitra Wi-Fi povezava, zunaj kapsul pa se gostje sproščajo v »lounge« prostoru za urbane »glamperje«.

Matej Rigelnik – glavni izvršni direktor Union hotelov, foto Marko Delbello Ocepek

»Z novim konceptom Central hotela smo ustvarili popolnoma novo turistično doživetje Ljubljane. Zasnovan je kot prvi hotel za novo generacijo turistov, popotnikov in tako imenovanih »hipsterjev«, ki želijo sproščeno, avtentično, urbano in družabno namestitev, brez formalnosti klasičnih hotelov,« je na predstavitvi novinarjem dejal Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor, Union hoteli, d.d.

Tapet v sobah je zasnoval ulični umetnik in ilustrator Maksim Azarkevič, foto: Drago Bulc.

Rooftop@Central kot nova mestna džungla

Ljubljana je bogatejša za nov prostor urbane kulture in druženja – Rooftop@Central, ki se nahaja v 7. nadstropju hotela in ponuja čudovit razgled na Ljubljanski grad. V popoldanskem in večernem času bo bar s teraso, ki je idealno mesto za srečanja, »co-working« in sproščeno druženje, na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

»Skupni prostori v 7. nastropju hotela predstavljajo centralno točko naše izkušnje za goste. V baru, ki ga odlikuje eksotična svetlobna tapeta in prijetna notranja oprema, in na terasi z izjemnim razgledom na mesto se bodo obiskovalci od blizu in daleč lahko sprostili, kovali nove načrte, delali in družili. Rooftop@Central je nova urbana džungla za mestne leve in levinje,« je dodala Maja Manojlović, Experience Officer v Central hotelu.

7. nadstropje Hotela Central, foto: Drago Bulc

Central hotel se nahaja na Miklošičevi 9 v Ljubljani – le 500 metrov od starega mestnega jedra. Ponuja 90 dvoposteljnih hotelskih sob v štirih kategorijah. Nekatere sobe imajo direkten pogled na Ljubljanski grad, vse pa so na voljo z zajtrkom. Vsaka soba ima SmartTV, ultra hitro Wi-Fi povezavo, klimo, udobno posteljo in tuš. Gostje ob prihodu prejmejo potovalno eko kavno skodelico in bidon, s katerima dobijo brezplačno kavo in vodo v 7. nadstropju hotela.