Meni Zapri

Nomago je s hitrimi linijami povezal 8 slovenskih mest

Nomago je včeraj začel voziti na hitrih avtobusnih linijah iz Nove Gorice, Celja, Velenja, Kopra, Postojne, Idrije, Zagorja in Slovenj Gradca. Na teh linijah avtobusi nimajo vmesnih postankov, zato je tudi čas vožnje krajši. Istočasno je Nomago kot prvi med prevozniki  uvedel spletno prodajo mesečnih in letnih  enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP vozovnic) za vse relacije v Sloveniji.

Za nakup vozovnic za hitre linije prek spletne strani https://nomago.si/vozovnice je mogoče uporabiti QR kodo, zato vozovnic ni potrebno tiskati. Prevoznik omogoča tudi nakup tako imenovane enotne mesečne ali letne vozovnice, ki jo lahko potnik koristi na izbrani relaciji za kateregakoli avtobusnega prevoznika, ki izvaja medkrajevni prevoz ali na vlaku.

“Hitre linije so doslej pogrešali predvsem zaposleni, ki dnevno migrirajo v Ljubljano.  Z uvedbo hitrih linij, enotne vozovnice za vse potnike, znižanjem cen vozovnic, povečanjem frekvence prevozov in sprostitvijo tretjega pasu bi po naših ocenah lahko v času največjih prometnih zastojev z najbolj obremenjenih slovenskih cest umaknili več deset tisoč vozil dnevno, prevoz s hitrimi linijami pa bi bil verjetno celo hitrejši, cenejši in udobnejši od prevoza z osebnim vozilom. Poleg tega lahko potniki čas na avtobusu izkoristijo tudi za opravljanje drugih stvari, ki jih za volanom ne morejo,” je ob uvedbi novih hitrih linij in začetku prodaje mesečnih in letnih IJPP vozovnic povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga. Novo uvedene hitre linije bodo prispevale tudi k čistejšemu okolju ter zmanjšanju zastojev na slovenskih cestah, saj samo en poln avtobus s cest umakne do 50 vozil.  »Seveda pričakujem, da bo ministrstvo za infrastrukturo nadaljevalo s povečanjem frekvenc IJPP in znižanjem cen vozovnic ter že jeseni dopolnilo hitre povezave med ostalimi mesti, kjer potekajo migracije ljudi na delo. Le z učinkovitim IJPP se bomo v prihodnosti lahko izognili preobremenjenega cestnega omrežja v Sloveniji,« je še dodal Sandi Brataševec.

Od začetka junija avtobus čez Vršič

Prelaz Vršič

V začetku junija je Nomago v dogovoru z Občino Bovec in Občino Kranjska Gora začel voziti tudi na redni liniji iz Bovca prek Vršiča do Kranjske Gore in obratno. Odhoda iz Bovca sta ob 9.30 in 15.30, odhoda iz Kranjske Gore pa ob 11.30 in 17.30.  Linija bo obratovala vsak dan do konca septembra. 26. junija bo tej liniji dodana še linija Kranjska GoraTrbižRabelj-Log pod MangartomBovec.

25. junija v 7 držav in 31 mest po Evropi

Z novo storitvijo Nomago InterCity bo Nomago od konca junija povezal mesta v Nemčiji, Avstriji, Italiji, na Madžarskem, Slovaškem, Hrvaškem in v Sloveniji. Dodatne hitre in nadstandardne povezave bodo z novo storitvijo dobili potniki iz Ljubljane, Maribora, Bleda in Nove Gorice, torej iz mest, ki bodo vključena v nove povezave. Pri razvoju nove storitve je Nomago upošteval tudi želje in predloge potnikov v Sloveniji, ki so doslej pogrešali predvsem neposredne povezave z Zagrebom, Dunajem in Münchnom.

Vir: Nomago, Občina Bovec