Meni Zapri

Kristalna Triglava za BTC City Ljubljana in Primoža Rogliča

Na svečani podelitvi priznanj v okviru Dnevov slovenskega turizma sta bila podeljena Kristalni Triglav 2019 za posebne dosežke na področju turizma in Kristalni Triglav za osebnost leta.

Kristalni Triglav 2019 je za BTC City Ljubljana prevzel Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC iz rok Draga Bulca, predsednika Društva turističnih novinarjev Slovenije, Ta Kristalni Triglav od leta 2011 podeljuje Društvo turističnih novinarjev Slovenije.

Zdravko Počivalšek, gospodarski minister je predal Kristalni Triglav za Primoža Rogliča njegovemu očetu, foto: Cveta Potočnik

Kristalni Triglav za Primoža Rogliča, osebnost, ki je v letošnjem letu najbolj povečala prepoznavnost Slovenije v svetu, pa je iz rok ministra Zdravka Počivalška prevzel njegov oče. Ta Kristalni Triglav podeljujejo tretje leto zapored vsi organizatorji Dnevov slovenskega turizma.

V obrazložitvi za priznanje Kristalni Triglav 2019 so turistični novinarji zapisali: BTC City Ljubljana vsako leto obišče 21 milijonov obiskovalcev, Slovencev in turistov iz številnih držav, inovativno okolje pritegne poslovne in kongresne goste, zlasti Maraton Franja pa tudi športnike. S kakovostno ponudbo 450 trgovin je močno vpet v nakupovalni turizem, ki povečuje turistično potrošnjo in je pomemben člen v ustvarjanju možnosti za nakupovalna, rekreativna in kulturna doživetja v prestolnici.

BTC City Ljubljana ponuja široko paleto kulinarike pod blagovno znamko Food Bluz – Okusni Bluz  ter bogati  kulinarično ponudbo mesta. Sodeluje pri projektih Okusi Slovenije, Okusi Ljubljane, Ljubljana gourmet in v projektu Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Ponuja tudi hotel. V BTC City se uresničujejo trajnostni projekti na področju ozelenitve območja, čebelarjenja, ravnanja z vodo in odpadki, energetske učinkovitosti in mobilnosti. BTC City Ljubljana pod okriljem družbe BTC odlikujejo inovativnost, neprestan razvoj in obogatitev celovite turistične ponudbe Ljubljane.

Skulpturi Kristalni Triglav so izdelali v Steklarni Rogaška.