Meni Zapri

Najboljši po izboru Gault&Millau za leto 2021

Gault&Millau Slovenija je danes s pomočjo videa predstavil najboljše gostince, saj so inšpektorji tega gastronomskega vodnika kljub razmeram zaradi korona krize uspeli opraviti obiske restavracij in popularnih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021.

V vodniku je predstavljeno 153 restavracij, prek 80 POP zbirališč, 67 vinskih kleti z 198 ocenjenimi vzorci vina, 13 pivovarn ter več kot 30 značilnih slovenskih živilskih pridelkov. Pri projektu je tudi tokrat sodelovala Slovenska turistična organizacija. Letošnja podelitev nagrad najboljših je skladno z epidemiološkimi razmerami potekala v video oddaji.

»Zdaj je postalo že skoraj tradicionalno, da vodnik vsako leto malce osvežimo. Lani smo dodali nove sklope, med drugim tudi karakteristične slovenske živilske produkte, katerih nabor letos še povečujemo. Prav tako letos ne boste zasledili več najboljše restavracije, temveč izbor najboljših restavracij, ki so prejele po 4 kape. S tem usklajujemo prakso Gault&Millau po svetu in na piedestal postavljamo vse gostince, ki so si uspeli izboriti zavidljive 4 kape,« pravi Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija. »Posebej želim poudariti, da so štiri kape veliko priznanje in njihovo ohranjanje iz leta v leto potrjuje izredno kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca,« še dodaja. Gault&Millau Slovenija nadaljuje tudi s projektom Znanje pod kapo, ki od letos živi tudi na www.znanjepodkapo.si, s čimer želi pomagali skrbeti za motivacijo in razvoj mladih, ki v gastronomijo šele vstopajo.

Najboljši po izboru vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021

Najboljše restavracije:

 1. Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava, 17,5/20, 4 kape
 2. Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu, 17,5/20, 4 kape
 3. Hiša Denk, Zgornja Kungota, 17/20, 4 kape
 4. Ošterija Debeluh, Brežice, 17/20, 4 kape
 5. Restavracija Mak, Maribor, 17/20, 4 kape
 6. Restavracija Strelec, Ljubljana, 17/20, 4 kape
 • Chef leta: Gregor Vračko, Hiša Denk, Zgornja Kungota
 • Chefinja tradicije: Mojca Trnovec, Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
 • Chef prihodnosti: Luka Košir, Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
 • Mladi talent: Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Murska Sobota
 • Najboljši sommelier: Grega Repovž, Gostilna Repovž, Šentjanž
 • Najboljši POP: Wine Bar Šuklje, Ljubljana
 • Najboljša slaščičarna: Fetiche patisserie, Ljubljana

Naslovna fotografija: Mira Šemić, foto: Gault&Millau Slovenija