Meni Zapri

Aleksander Valentin je novi direktor Turističnega združenja Portorož

Janez Platiše – Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož (TZP) je med 17 kandidati za novega direktorja izbral mag. Aleksandra Valentina. V njegovi predstavitvi so izstopale bogate delovne izkušnje, ki jih je pridobil doma in v tujini. Velik poudarek namenja dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi, ki so vpeti v turizem v turistični destinaciji. Petletni mandat bo nastopil 10. maja.

Razpis za novega direktorja TZP je bil objavljen sredi januarja, nanj pa se je prijavilo 17 kandidatov. Med njimi je nadzorni svet izbral štiri, ki so bili povabljeni na razgovor. Po tajnem glasovanju je prepričljivo zmagal mag. Aleksander Valentin. Petletni mandat bo nastopil 10. maja, ko poteče mandat mag. Igorju Novelu, sedanjemu direktorju

Đenio Zadković, župan občine Piran, je o izboru povedal: »Odločitev nadzornega sveta pozdravljam in podpiram, saj so vsi njegovi člani pri izbiri novega direktorja sledili zgolj strokovnim kriterijem. Pri izboru gre za novo zmago stroke. Vsekakor pa čaka novega direktorja veliko izzivov, saj stoji slovenski in svetovni turizem pred velikimi izzivi in verjetno tudi tektonskimi spremembami.«

Kot je dejal Franc Kraševec, predsednik nadzornega sveta TZP, je prepričan, da so izbrali najboljšega kandidata, ki je poznavalec hotelirstva s številnimi izkušnjami v tujini in ki je v Slovenijo tudi pripeljal svetovno hotelsko verigo Four Points by Sheraton.

Aleksander Valentin se je šolal na priznani hotelirski šoli v švicarski Lozani, kjer je pridobil naziv diplomiran manager mednarodnega hotelirstva. Izobraževanje je nadaljeval na ljubljanski Ekonomski fakulteti, kjer je magistriral iz znanosti poslovodenja in organizacije. Izkušnje je pridobival tudi v Združenih državah Amerike. Svojo karierno pot je začel kot pomočnik direktorja v hotelu Kempinski Palace Portorož, bil je vodja gostinstva v Dolenjskih Toplicah in Casinoju Ljubljana, nato pa v letih 2011 in 2012 direktor ljubljanskega hotela Plaza in od 2012 dalje hotela Mons. Od leta 2014 je član sveta zavoda Turizem Ljubljana. 40-letni Aleksander Valentin sicer že od rojstva živi v piranski občini, v svojem zagovoru pa je med drugim poudaril, da si želi pustiti sled v svojem kraju.

Naslovna fotografija: mag. Aleksander Valentin, foto: David Lotrič