Meni Zapri

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

Janez Platiše – V Tuhinjski dolini bodo tudi letos od tega petka do nedelje potekali tradicionalni pohodniški dnevi v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina. Za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa pripravljajo program različnih zahtevnosti. V Termah Snovik razen tega letos dopolnjujejo pohodniške dneve in svojo ponudbo z novimi turističnimi programi in gozdnimi doživetji, ki so jih razvili skladno s strategijo slovenskega zelenega butičnega turizma.

Razvili so kar sedem novih programov gozdnih doživetij za posameznike, pare, družine, otroke in skupine. Nova gozdna doživetja ponujajo predvsem pristen stik z naravo, spoznavanje njene moči za učinkovito sprostitev, dobro počutje v hitrem stresnem življenju in prav tako tudi digitalno razstrupljanje.

Pohod na Menino planino

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini se bo tudi v letošnjem letu pričel v soju bakel z manj zahtevnim pohodom do izvira termalne vode, naslednji dan pa se bo nadaljeval že zjutraj z bolj zahtevnim pohodom do Menine planine. Popoldne bo na voljo sprostitev z novimi gozdnimi doživetji z meditacijo ali vodeni pohod to kmetije Burja v neposredni bližini term z degustacijo domačih izdelkov.

Gozdna doživetja nadgrajujejo Kneippovo bosonogo doživetje po NAJ tematski poti, ki je v programu tretji dan pohodniškega vikenda, gre predvsem za nadgradnjo petega stebra, ki poudarja življenjsko ravnovesje, prisotnost in sozvočje z naravo.

V termah bo v mesecu septembru in oktobru torej zaživelo sedem novih programov: gozdno doživetje z meditacijo, gozdno termalno doživetje, gozdna joga – pozdrav soncu, gozdna joga za začetnike, kulinarično doživetje na gozdni jasi ter dva programa za otroke (gozdna ustvarjalnica in gozdna raziskovalnica). Vsi programi zasledujejo trajnostno delovanje in usmerjenost v zelena butična doživetja. Gozdna doživetja potekajo v okolici Term Snovik, kasneje se bodo prenesla tudi v druga okolja na Kamniškem območju.

Program pohodniškega vikenda v Tuhinjski dolini