Meni Zapri

Barbara Cerar, Mateja Mahnič in Vladimir P. Štefanec z novimi romani

Lidia Pavlin – Bili smo na predstavitvi treh novih romanov, ki jih je izdala Mladinska knjiga. Nela Malečkar je lahkotno krmarila med pripovedmi dveh pisateljic in pisatelja, ki so v nas vzbudili željo, da se vseh treh romanov čim prej lotimo.

Za roman Barbare Cerar z naslovom “Pretežno jasno”, je Vinko Möderndorfer zapisal, da je: “Enostavno odličen. Svež, barvit, dinamičen, jezikovno bogat, igriv – predvsem pa duhovit.” In še doda, da je v tej zgodbi vse. Kot v življenju.

Mateja Mahnič je v zbirki zgodb “Pišem. Življenje rišem.” predstavila smrt v raznolikih oblikah, vendar je ni pospremila s solzami in smrkanjem, temveč z optimizmom in hudomušnostjo. Zgodbe imajo do smrti pomirjujoč odnos, poudarjajo njeno naravnost in ključno vlogo v cikličnem ravnovesju življenjskega toka.

“Naš človek na nebu” Vladimirja P. Štefaneca pa je, kot pisatelj zapiše, skoraj resnična zgodba o pilotu Josipu Križaju, čigar življenje je bilo tako razburljivo in polno zapletov, da je prava sreča, da se je Štefanec tako poglobil vanj in nam ga predstavil v romanu.