Meni Zapri

Novi izzivi za stroko odnosov z javnosti v stikih z mediji

V Beogradu se je danes končala tridnevno izobraževalno srečanje strokovnjakov s področja odnosov z javnostmi PRO PR Konferenca. Srečanja, ki je potekalo v hotelu Mona Plaza, se je udeležilo 220 udeležencev iz 16 držav. Med udeleženci so bile tudi štiri članice Društva turističnih novinarjev Slovenije Maja Bem, Marjeta Kirn Kljajič, Lidia Pavlin in Simona Kruhar Gaberšček. Slednja je vodila tudi eno izmed okroglih miz.

Marjeta Kirn Kljajič, Lidia Pavlin in Maja Bem

Sodobna digitalna tehnologija ne spreminja le komunikacijskih možnosti, temveč postavlja strokovnjake s področja odnosov z javnostmi pred vedno nove izzive v odnosih z mediji. Transparentnost, lažne novice, umetna inteligenca in etika so poleg kibernetske varnosti izzivi, s katerimi se danes srečuje stroka odnosov z javnostmi, ne le na nacionalni, ampak tudi globalni ravni.

Kreativnost je ključ do komunikacijskega uspeha in le skupaj lahko strokovnjaki za odnose z javnostmi, ki so bili in ostajajo ključni dejavnik upravljanja ugleda nekega podjetja ali organizacije, prispevajo k kredibilnosti s transparentnostjo, resničnostjo in kredibilnostjo virov informacij.

Tekst in foto: Marjeta Kirn Kljajič